Αλφαβητάριο Υπηρεσιών!

0
321

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης το βιβλίο του Οδυσσέα Κόλλια «Αλφαβητάριο Υπηρεσιών», το οποίο φιλοδοξεί να βοηθήσει τον καθένα από εμάς να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες, καθώς η παροχή υπηρεσιών «κρύβεται» μέσα σε κάθε επαγγελματική επαφή μας, είτε λειτουργούμε ως πελάτες είτε ως καταναλωτές, είτε προσφέρουμε προϊόντα στην αγορά, είτε παρέχουμε ευθέως υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του βιβλίο, δομημένο γύρω από το ελληνικό αλφάβητο, το οποίο μας «ξεναγεί» στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών μέσα σε 24 γράμματα!

Ειδικότερα στις μέρες μας, όπου όλα αλλάζουν και όλα αμφισβητούνται, όταν χρειάζεται να διαφοροποιήσουμε το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρουμε για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, τότε η ποιότητα της υπηρεσίας που παρέχουμε είναι το μοναδικό αναμφισβήτητο κριτήριο της επαγγελματικής μας επιβίωσης και επιτυχίας.

– Πότε όμως προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες;

-Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τις υπηρεσίες μας από τον ανταγωνισμό;

– Πώς θα αναγνωρίσουμε τις ανάγκες του πελάτη για να του προσφέρουμε αυτό ακριβώς που ζητά;

– Πώς πρέπει να φερόμαστε, να μιλάμε, να ντυνόμαστε, να διακοσμούμε τον επαγγελματικό χώρο μας, να υποδεχόμαστε τον πελάτη μας για να παραμείνει πιστός στη δική μας επιχείρηση;

Οι απαντήσεις σ’ αυτά και σε δεκάδες άλλα ερωτήματα βρίσκονται στις σελίδες του βιβλίου, το οποίο αποτελεί απόσταγμα της εμπειρίας που συσσώρευσε ο συγγραφέας ως εισηγητής και συντάκτης εκπαιδευτικής ύλης για επιμορφωτικά προγράμματα στελεχών επιχειρήσεων.

Έτσι, το βιβλίο έχει ένα βιωματικό χαρακτήρα, τόσο από την αγορά, όσο και από την εκπαίδευση, και σε κάθε ενότητα περιλαμβάνει:

-το κυρίως κείμενο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα που εξετάζεται,
-θεωρία από το μάρκετινγκ υπηρεσιών,
-παραθέματα από την εργογραφία,
-αναφορά στην ελληνική πραγματικότητα,
-εμπειρικά παραδείγματα (από σεμινάρια και την αγορά),
-πρακτική άσκηση για εμπέδωση των εννοιών που έχουν συζητηθεί,την παράγραφο του αναγνώστη – εκεί δηλαδή που ο αναγνώστης μπορεί να σημειώσει τις δικές του εμπειρίες ή απόψεις και να τις μοιραστεί, εφόσον το επιθυμεί, με τον συγγραφέα ή άλλους αναγνώστες μέσω των www.servicesalphabet.gr, blog και twitter, προκειμένου να γίνει το βιβλίο αφορμή διαλόγου και ανάπτυξης των υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Το «Αλφαβητάριο Υπηρεσιών» είναι ένα σημαντικό βοήθημα για κάθε επαγγελματία εργαζόμενο ή ελεύθερο επαγγελματία για να κατανοήσει σε βάθος την πολύ ισχυρή και άρρηκτη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην υπηρεσία, τον πάροχο και τον πελάτη.

Ο συγγραφέας

Ο Οδυσσέας Κόλλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και πήρε Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από την British Association for Commercial and Industrial Education (BACIE) και από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠΕΠ), καθώς επίσης και μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΕΕΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Ασχολείται με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού διδάσκοντας σε πτυχιακά, μεταπτυχιακά και επιχειρησιακά προγράμματα, από το 1991, συνεργαζόμενος με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τον ιδιωτικό τομέα και φορείς της δια βίου εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ενδεικτικά αναφέρονται: Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας (ΕΛΚΕΠΑ), Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΕΟΜΜΕΧ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΙΕΚΕΠ), Carouzos, La Prairie, ΑΝΕΚ Lines, Wella, Γερολυμάτος (φαρμακευτική), ΙΚΕΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας……. 
http://www.stamoulis.gr/Αλφαβητάριο-Υπηρεσιών_p-402695.aspx 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here