Αλόννησος: Διάσωση φώκιας στο λιμάνι από Σουηδούς ιστιοπλόους.

0
415

Το όμορφο θηλαστικό έφτασε κοντά στο θάνατο όταν μπλέχτηκε με σχοινιά σκαφών και σώθηκε χάρις την επέμβαση των δύο τουριστών.

Με κομμένη την ανάσα ντόπιοι και τουρίστες παρακολούθησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης μιας ενήλικης φώκιας στο Πατητήρι Αλοννήσου.

Το όμορφο θηλαστικό στην προσπάθεια του να στριφογυρίσει όπως κολυμπούσε, εγκλωβίστηκε με τα σχοινιά τουριστικών σκαφών που ήταν δεμένα στο λιμάνι.

Σαν φυσική θηλιά

Όσο προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί τόσο έσφιγγαν τα σχοινιά γύρω από το λαιμό του σαν φυσική θηλιά.

Όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι δίστασαν να επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό του άτυχου ζώου μέχρι που ένα ζευγάρι Σουηδών τουριστών που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δράσουν με κίνδυνο να τραυματιστούν καθώς η φώκια ήταν σε στρες πίεσης και μπορούσε να τραυματίσει σοβαρά ακόμα και τους διασώστες της.

Η θαρραλέα Σουηδέζα

Η θαρραλέα Σουηδέζα έσπευσε πρώτη και έκανε τις πρώτες προσπάθειες. Δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε ο σύζυγος της.

Μάλιστα αμφότεροι παραλίγο να πέσουν στο νερό καθώς η φώκια με τις δαγκωνιές της έσκισε τον αεροθάλαμο του τέντερ και αυτό ξεφούσκωσε.

Λίγο πριν είναι αργά για τη φώκια και λίγο πριν πέσουν το ζευγάρι των Σουηδών στο νερό ο ιστιοπλόος έκοψε το σχοινί και η φώκια απελευθερώθηκε προς λύτρωση των παρευρισκόμενων.

Η φώκια μέσα σε δευτερόλεπτα χάθηκε στα τιρκουάζ νερά της παραμυθένιας Αλοννήσου και έδωσε νέο ραντεβού στο λιμάνι με την υπόσχεση την επόμενη φορά να είναι πιο προσεκτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here