Αμερικανική ΜΚΟ «Freedom House» παρουσιάζει τα κατεχόμενα ως «ασφαλή και ελεύθερη χώρα»!

0
695

Ως «ασφαλής και ελεύθερη χώρα» παρουσιάζεται η λεγόμενη «βόρεια Κύπρος», δηλαδή το κατεχόμενο τμήμα του νησιού, από την αμερικανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Freedom House»!!

Η οργάνωση, που ασχολείται με την «έρευνα και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της πολιτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1941, εκπονεί ετησίως εκθέσεις, που υπογράφουν πολιτικοί επιστήμονες και δημοσιογράφοι σχετικά με την ασφάλεια σε όλα τα κράτη του κόσμου.

Σύμφωνα με την φετινή έκθεση της ΜΚΟ, η παράνομη, λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)», το πολιτικό μόρφωμα των κατεχομένων, «θεωρείται μια ασφαλής χώρα» (κατά 81%) με πολύ ψηλά ποσοστά τόσο στις πολιτικές ελευθερίες, όσο και στα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζει πολύ υψηλά επίπεδα ελευθερίας σε όλους τους τομείς, και τους επιμέρους (κατά 94%), γεγονός που την τοποθετεί στις πιο ψηλές θέσεις παγκοσμίως.

Αντιθέτως – αναφέρει η έκθεση – η Τουρκία βρίσκεται στις πλέον μη ασφαλείς χώρες και κατατάσσεται στις μη ελεύθερες χώρες. 

«Το πέρασμα της Τουρκίας από το «Partly Free» (μερικώς ελεύθερη) στο «Not Free» (ανελεύθερη) είναι το αποκορύφωμα της πτώσης της χώρας από το 2014, λόγω της κλιμακούμενης σειράς επιθέσεων στον Τύπο, στους χρήστες των κοινωνικών μέσων, στους διαδηλωτές, στα πολιτικά κόμματα, στο δικαστικό σώμα και στο εκλογικό σύστημα, καθώς ο Πρόεδρος Ερντογάν αγωνίζεται να επιβάλει εξατομικευμένο έλεγχο στην κοινωνία»…αναφέρεται στην έκθεση της «Freedom House».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here