ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ – ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ! Αμερικανός πρέσβης: Ουδέποτε αναφέρθηκα σε Έλληνες πολιτικούς που ερευνά ή όχι το FBI!!

0
150

ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!……προσπαθεί να συγκαλύψει τους διεφθαρμένους χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη που διασύρουν την χώρα διεθνώς……

Σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης.

Εξάλλου – υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές – δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Υ.Γ. Σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση προέβη ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, κος Τζέφρι Πάιατ, μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία του κόμματος.

Ο κος Πάιατ δήλωσε πως το FBI διερευνά εγκλήματα που διαπράττονται μόνο σε αμερικανικό έδαφος και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία επίσημη έρευνα για Έλληνες πολιτικούς όσον αφορά στην υπόθεση Novartis

Η αξιωματική αντιπολίτευση καθώς και τα άλλα κόμματα της ίσωνος αντιπολιτεύσεως, χειροκρότησαν για την δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο δικαιώνονται όσοι φέρονται ως εμπλεκόμενοι αλλά ωστόσο ο Αμερικανός διπλωμάτης, δήλωσε κάτι το εξαιρετικά αυτονόητο.

Ότι όντος το FBI δεν έχει απολύτως καμία δικαιοδοσία για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί εκτός συνόρων των ΗΠΑ παρά μόνον για εγκληματικές πράξεις που έχουν διαπραχθεί σε αμερικανικό έδαφος.

Θα ήταν οξύμωρο να συμβαίνει το αντίθετο. Όμως προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα στο οποίο δεν απάντησε ή δεν είχε την πρόθεση να αναμειχθεί ο Αμερικανός Πρέσβης. Και το ερώτημα αφορά αν κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας υπήρξαν ή όχι στοιχεία τα οποία οδηγούν στην εμπλοκή προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Novartis αλλά εκτός αμερικανικού εδάφους.

Στην περίπτωση αυτή το FBI διαθέτει την αρμοδιότητα να κοινοποιήσει υπό τύπον δικαστικής αγωγής τα στοιχεία αυτά στην ελληνική Δικαιοσύνη και στην αρμόδια εισαγγελία.

Υ.Γ.1. Πληροφορούμεθα από Δημοσιογραφικούς κύκλους ότι ο Αμερικάνος Πρέσβης ενοχλήθηκε από την FAKE διαρροή!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here