«Ανήθικη πρόταση» του Σόιμπλε στον Βαρουφάκη!

0
171

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, πρότεινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο περιθώριο του Eurogroup την Δευτέρα 09/03/2015, σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας «Αγορά».

Παρακάτω ολόκληρος ο διάλογος:

Βαρουφάκης: Θέλουμε να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου.

Σόιμπλε: Εμείς πιστεύουμε ότι η 5η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας πρέπει να ολοκληρωθεί ως έχει, χωρίς καμία μεταβολή και με τα προαπαιτούμενα που είχαν ορισθεί πριν από τις εκλογές, με επιτόπου επιθεωρήσεις από την… τρόικα στην Αθήνα. Μέχρι τότε δεν πρέπει να υπάρξει καμία απολύτως εκταμίευση.

Βαρουφάκης: Κοιτάξτε να δείτε, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, μόλις αποφασίσαμε κάτι άλλο στο Eurogroup.

Σόιμπλε: Εν τοιαύτη περιπτώσει, υπάρχουν επιλογές. Για παράδειγμα, όποτε θέλετε μπορείτε να φύγετε από το ευρώ. Εμείς θα σας βοηθούσαμε σε αυτή τη διαδικασία.

Βαρουφάκης: Όπως γνωρίζετε, αυτή δεν είναι η επιλογή μας.

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, προσερχόμενος την Παρασκευή στο Οικονομικό Φόρουμ, τι απαντά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θεωρεί πιθανό ένα Grexit, απάντησε: «Σίγουρα δεν αναμένετε από εμένα να απαντήσω σε μία τόσο αναιδή ερώτηση, σε ένα τόσο υπέροχο μέρος».

Στο μεταξύ, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρτ» τόνισε πως «οι αιτίες των προβλημάτων στην Ελλάδα δεν βρίσκονται στις Βρυξέλλες, στην Ευρώπη ή τη Γερμανία, βρίσκονται στο ότι η Ελλάδα ζούσε για πολύ καιρό υπεράνω των δυνατοτήτων της, ίσως η Ευρωζώνη ήταν επίσης ένας πειρασμός».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here