Αναθεωρείται το μέτρο των αποδείξεων για μισθωτούς και συνταξιούχους.

0
332

Αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων επέφερε το υπουργείου Οικονομικών με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Σύμφωνα με την τροπολογία μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει το 2014 να συλλέξουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του φορολογητέου εισοδήματός τους, αντί του 25% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το ανώτατο ποσό απαιτούμενων αποδείξεων παραμένει στις 10.500 ευρώ, ενώ αν οι αποδείξεις υπολείπονται των απαιτούμενων επιβάλλεται στην διαφορά φόρος 22%.

Για παράδειγμα, μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 3.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που συλλέξει λιγότερες αποδείξεις, για παράδειγμα 2.000 ευρώ, τότε στη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που συγκεντρώθηκαν, δηλαδή στο ποσό των 1.000 ευρώ, θα επιβληθεί «ποινή» 22%. Θα πληρώσει έξτρα φόρο 220 ευρώ.

Η τροπολογία προβλέπει ακόμη την έκδοση υπουργικής αποφάσεως για το είδος των αποδείξεων που θα συλλέγουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης με δηλώσεις του σήμερα στο Σκάϊ ξεκαθάρισε πως το ισχύον σύστημα συλλογής αποδείξεων θα διατηρηθεί και το 2014 και πως oι όποιες αλλαγές θα εφαρμοσθούν από το 2015 και μετά από σχετικό σχεδιασμό.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here