Ανεβλήθη η δίκη του Κινήματος Δεν Πληρώνω και κατοίκων με τη Νέα Οδό για τις 19 Σεπτεμβρίου 2014.

0
262

Εκατοντάδες συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω και αλληλέγγυοι, πλημμύρισαν τα Δικαστήρια Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης 23/10/2013, για την πολυαναμενόμενη δίκη με την πολυεθνική κοινοπραξία «Νέα Οδός Α.Ε.». Η δίκη αναβλήθηκε με υπαιτιότητα της Νέας Οδού, για τις 19 Σεπτεμβρίου του 2014.

Στο πρόσωπο των συναγωνιστών, οι μεγαλοεργολάβοι διώκουν τους χιλιάδες κατοίκους, πολίτες και αγωνιστές, που πήραν ενεργό μέρος στον μαραθώνιο αγώνα ενάντια στα διόδια στις Αφίδνες αλλά και στην περιφέρεια Ωρωπού συνολικότερα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιφέρεια Ωρωπού έχουν τοποθετηθεί από τη Νέα Οδό συνολικά 8 σταθμοί διοδίων, αριθμός ρεκόρ για τα παγκόσμια δεδομένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νέα Οδός έχει διαθέσει μόνο το 6% της συνολικής χρηματοδότησης του έργου από το μετοχικό της κεφάλαιο. Το υπόλοιπο 94% έχει χρηματοδοτήσει ή εγγυηθεί ο ελληνικός λαός.

Παρόλα αυτά η Νέα Οδός όχι μόνο εισπράττει εδώ και 6 χρόνια υπέρογκα διόδια πραγματοποιώντας προκλητικά υπερκέρδη, αλλά σχεδιάζει να βάλει και τρεις νέους σταθμούς διοδίων για πρώτη φορά εντός του αστικού ιστού (Κηφισιά, Βαρυμπόμπη, Αγ. Στέφανος).

Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση χάρισε πριν από λίγο καιρό στη Νέα Οδό πρόστιμα πάνω από 20 εκατ. ευρώ, που της είχαν επιβληθεί για αυθαίρετα κτίσματα και πολεοδομικές παραβάσεις.

Επίσης η κυβέρνηση φιλοδοξεί να τους χαρίσει με σκανδαλώδη τρόπο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ως «οικονομική ενίσχυση» για τα μειωμένα υπερκέρδη τους λόγω οικονομικής κρίσης.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, ως η πρωτοπόρα δύναμη στον αγώνα ενάντια στα διόδια, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να τους το επιτρέψει. Ο λαός έχει πάρει χαμπάρι την αμαρτωλή διαπλοκή κράτους και μεγαλοεργολάβων και θα ανατρέψει τα άπληστα και προκλητικά σχέδιά τους στην πράξη.

Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό!! Ελεύθεροι και ασφαλείς δρόμοι για όλους!! Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!!

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:56 limit=4}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here