Ανησυχητικά νούμερα για την Κυβέρνηση.

0
430

Μπορεί η προσοχή να είναι πρώτα στραμμένη στην πρόθεση ψήφου, αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ερευνών έχουν εξαιρετική σημασία γιατί δείχνουν την τάση, δηλαδή την κινητικότατα.

Και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν είναι υπέρ της Κυβέρνησης.

Γίνονται μάλιστα όλο και πιο αρνητικά από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση. Φυσικά η πανδημία και η οικονομία είναι τα πλέον κρίσιμα θέματα για τους πολίτες.

Και στα δύο αυτά ζητήματα, όπως φαίνεται και στην πρόσφατη έρευνα της MRB, η ικανοποίηση της κοινής γνώμης για τον τρόπο διαχείρισης από την κυβέρνηση, μειώνεται συνεχώς.

Έτσι βλέπουμε ότι η οικονομία είναι σε πολύ κακή κατάσταση για το 68,8% των πολιτών, ενώ τα μέτρα για την πανδημία δεν είναι ικανοποιητικά για το 70,8%. Η ανεργία είναι πρώτο θέμα ανησυχίας για το 47% των πολιτών, ενώ ο covid είναι το πρώτο θέμα για το 47,9%. Που σημαίνει ότι σύντομα η ανεργία θα είναι το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα.

Οι διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνονται, ενώ υπάρχει δυσαρέσκεια των πολιτών και για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ελληνοτουρκικά αλλά ακόμα και το μεταναστευτικό.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα επιμέρους θέματα δείχνουν ότι η Κυβερνητική πολιτική δεν έχει πλέον την απήχηση, που είχε έως και την αρχή της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here