Ανοίγει και νέο μέτωπο η Άγκυρα: Στρατιωτική φάλαγγα 40 αρμάτων μάχης παρατάσσεται στον Έβρο.

0
572

Για επικοινωνιακό «σόου» κάνει λόγο η Αθήνα!

Σε μια κίνηση που υποδηλώνει, σαφώς, κλιμάκωση φέρεται να προβαίνει η Άγκυρα σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα και αφορά στη μεταφορά της έντασης με την Ελλάδα στον Έβρο. Πριν λίγο είχαμε, σύμφωνα με δημοσίευμα, τη μεταφορά τουρκικών ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένων οχημάτων Μάχης) από την Νότιο Τουρκία στα ελληνικά σύνορα.

Όπως φαίνεται οι εικόνες αυτές και η εν λόγω είδηση είναι πραγματικότητα και όχι ένα ακόμη «παιχνίδι» των ΜΜΕ της Τουρκίας.

Την είδηση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνουν και Ελληνικές πηγές, ωστόσο αξιωματικοί σε επιτελικές θέσεις, τονίζουν ότι δε συνιστούν ποιοτική αναβάθμιση που μπορεί να ανατρέψει συσχετισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ το OPEN TV, που επικαλείται επιβεβαιωμένες πηγές, η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μία “επικοινωνιακή καταιγίδα” για να επωφεληθεί η Άγκυρα μετά την έλευση των Γάλλων στην Α. Μεσόγειο.

Το εν λόγω γεγονός φαίνεται πως δεν προκαλεί ανησυχία στο Πεντάγωνο, καθώς φαίνεται να αποτελεί προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια.

«Δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα», αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναμεταδίδοντας πληροφορίες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν δύο αυτοκινητοπομπές με 40 ΤΟΜΑ  από τα σύνορα της Συρίας, και συγκεκριμένα την Αλεξανδρέττα, με προορισμό τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο.

Οι δύο αυτοκινητοπομπές θα φτάσουν στην Αδριανούπολη με πλοία που θα ξεκινήσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here