«ΑΝΟΙΓΟΥΝ» Στόματα για τις πυρκαγιές στην Εύβοια: Μας είπαν έχουμε εντολή να μη ρίξουμε νερό, η Βόρεια Εύβοια θα καεί!

0
667

Η αγανάκτηση ξεχειλίζει και θα πρέπει άμεσα να επέμβει εισαγγελέας, καθώς όσα ανέφερε η κυρία Μ. Σταματούλα σε τηλεοπτικό σταθμό, προκαλούν ΟΡΓΗ…

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μας είπαν από την πυροσβεστική, έχουμε εντολή να μη ρίξουμε νερό, η Βόρεια Εύβοια θα καεί»!

Πρόκειται για μία «Βόμβα Μεγατόνων» και θα πρέπει άμεσα να υπάρχει παρέμβαση Εισαγγελέως ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Επίσης ανέφερε ότι πίσω από τις φωτιές, βρίσκονται μεγάλες εταιρείες, οι οποίες θέλουν να εγκαταστήσουν στην περιοχή ανεμογεννήτριες!!!

Είχαν εντολές να αφήσουν τα σπίτια να καούν.

Η καταστροφή που έχει υποστεί η Εύβοια από τις φωτιές είναι τεράστια. Χιλιάδες στρέμματα δάσους παραδόθηκαν στις φλόγες και έγιναν αποκαΐδια. Οι κάτοικοι ένιωσαν να βρίσκονται στο έλεος του Θεού, αβοήθητοι…αναφέρει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λίμνης στην Εύβοια, Γιάννης Τριανταφύλλου.

«Οι νέοι άφησαν τα κινητά και έτρεξαν στη φωτιά. Κάποιοι άλλοι μας άφησαν στο έλεος του Θεού για να φυλάνε τα ανάκτορα του βασιλιά στο Τατόι. Ανύπαρκτος συντονισμός, λάθος εντολές».

Το θετικό της κατάστασης είναι η αντίδραση της νεολαίας, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Λίμνης:

Με κλάρες στα χέρια σώσαμε τον τόπο μας…

«Είναι αυτά τα παιδιά που άφησαν τα κινητά και με κλάρες στα χέρια μπήκαν μπροστά να σώσουν όχι μόνο τα σπίτια τους, αλλά και τον τόπο τους. Το ίδιο έγινε στη Μαλεσίνα, στο Θεολόγο και σε άλλες περιοχές που είχαμε μεγάλες και επικίνδυνες φωτιές»…σημείωσε.

Κατά τα άλλα, μαύρο χάλι. Ανύπαρκτος Συντονισμός, λάθος εντολές».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ντοκουμέντα: Οι δήμοι που καίγονται στη Βόρεια Εύβοια είχαν απορρίψει απόφαση της ΡΑΕ για αιολικά πάρκα πριν 15 μέρες!

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είχε εκδώσει πριν ένα μήνα, στις 06/07, αποφάσεις για άδειες κατασκευής αιολικών πάρκων για τις περιοχές που αυτή τη στιγμή καίγονται αβοήθητες στη βόρεια Εύβοια.

Μάλιστα τις αποφάσεις αυτές είχαν απορρίψει με ψήφισμα οι δήμοι των περιοχών, μόλις 15 ημέρες πριν, στις 22/7!

Συγκεκριμένα η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στις 24 Ιούνη (αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 6 Ιούλη), χορηγεί άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και Διρφύων – Μεσσαπίων.

– Η πρώτη άδεια αφορά έναν αιολικό σταθμό ισχύος 48 MW στη θέση «Πυξαριά Πριόνας» των δημοτικών ενοτήτων Κηρέως, Μεσσαπίων, των δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και Διρφύων – Μεσσαπίων.

– Η δεύτερη άδεια αφορά έναν αιολικό σταθμό ισχύος 48 MW στη θέση «Γερακοβούνι Βασκαντήρα» των δημοτικών ενοτήτων Κηρέως, Μεσσαπίων, των δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και Διρφύων – Μεσσαπίων.

– Η τρίτη άδεια αφορά έναν αιολικό σταθμό ισχύος 34 MW στη θέση «Μπαρδάκος Σουληνό» της δημοτικής ενότητας Κηρέως, του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας.

Το σύνολο των ανεμογεννητριών που προβλέπονται από τις άδειες είναι συνολικά 65.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας με άρθρο του δίνει πολιτική διάσταση στο ζήτημα και αποκαλύπτει, μιλώντας με ονόματα, τις σχέσεις φίλων και συγγενών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις εταιρίες ανεμογεννητριών.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Αλεξάνδρα Μητσοτάκη η αδερφή του Πρωθυπουργού επικεφαλής πρωτοβουλίας για την εξάπλωση των αιολικών πάρκων στην Ελλάδα!

Η αδερφή του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είναι επικεφαλής του Convergences Greece Forum «Συγκλίσεις» το οποίο τον Ιούνιο του 2020 μαζί με Ινστιτούτου για τη Μεσόγειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), ανέλαβαν «την ευθύνη της προσπάθειας για την άμβλυνση των αντιδράσεων τοπικών κοινωνιών στη δημιουργία αιολικών πάρκων», όπως ανέφεραν δημοσιεύματά τότε.

Μάλιστα για αυτή τους την υπηρεσία οι δύο οργανώσεις πήραν 130.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» του υπουργείου Περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here