ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Αγία Τριάδα Κηφισιάς» προς τον Δήμαρχο Κηφισιάς!

0
604

Ημερομηνία 19/2/15

ΠΡΟΣ τον Δήμαρχο Κηφισιάς

Κοινοποίηση:

-Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών
-Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών
-Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Κηφισιάς
-Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κηφισιάς
-Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
-Συνήγορο του Πολίτη (Υπόψη κ. Πεχλιβάνογλου)
-Κύριο Στυλιανό Ανδρουλάκη, Σκοπετέα 18,14564, Κηφισιά (Ως εκπρόσωπο των αιτούντων της ασφαλτόστρωση της οδού Σκοπετέα και τη διάνοιξη της οδού Μουστάκα).

Με αγανάκτηση και με ανάμεικτα συναισθήματα λάβαμε γνώση της από 14 Οκτωβρίου 2014 επιστολής προς τον Δήμο Κηφισιάς και προς τον κ. Δήμαρχο η οποία κοινοποιήθηκε και προς άλλες αρχές και αφορά προσπάθειες ελαχίστων κατοίκων οδού Σκοπετέα της περιοχής Βαριές Κηφισιάς, για την ασφαλτόστρωση της οδού Σκοπετέα και τη διάνοιξη της οδού.

Δεν αναφέρουν όμως ότι δεν εκπροσωπούν το μεγάλο σύνολο των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι υπομένουν χωρίς πεζοδρόμιο, χωρίς ασφαλτοστρωμένους δρόμους και οι οποίοι προσπαθούν πάντοτε εντός των πλαισίων του νόμου.

Θα πρέπει να σημειωθεί η φράση που αναφέρεται στην επιστολή των ελαχίστων κατοίκων της οδού Σκοπετέα όπου πραγματοποιήθηκε διάνοιξη οδού χωρίς άδεια από την προηγούμενη δημοτική αρχή «Η αλήθεια είναι ότι λίγο πριν τις εκλογές, για ευνόητους λόγους, έγιναν κάποια έργα…».

Η παραπάνω εντυπωσιακή ομολογία δεν υιοθετείται από το μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών της περιοχής Βαρειές, οι οποίοι συντάσσονται με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους και περιμένουν νόμιμα διάνοιξη όλων των οδών της περιοχής και όχι μεμονωμένα «για τους ευνόητους λόγους» που παραδέχονται ορισμένοι.

Είναι απορίας άξιον πώς η προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ γνώριζε τις πολεοδομικές εκκρεμότητες τόσο για την οδό Μουστάκα όσο και για ολόκληρη της Π.Ε. Βαρειές-Υπόλοιπο ΟΥΛΕΝ (Επαναφορά του άξονα της οδού Μουστάκα στην αρχική θέση η οποία μετακινήθηκε, με μη νόμιμη Πράξη Εφαρμογής, που κυρώθηκε μερικώς με δικαστική απόφαση)……προέβη προεκλογικά σε ανάθεση εργασιών:

– χωρίς μελέτη,
– χωρίς έγκριση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής,
– χωρίς έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή,
– χωρίς να αναφέρεται πουθενά στην σύμβαση του εργολάβου «εργασίες διάνοιξης οδού Σκοπετέα, κατασκευή εξαρχής πεζοδρομίων, πλήρη ασφαλτόστρωση οδού κ.λ.π».

Προφανώς δύο πράγματα θα πρέπει να υποθέσουμε. Είτε ότι η τότε δημοτική αρχή στα πλαίσια ψηφοθηρικής τακτικής, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και προσπαθώντας για τη δημιουργία τετελεσμένων, ανέθεσε σε εργολάβο που είχε αναλάβει επισκευές άλλων οδών, το έργο διάνοιξης της οδού Σκοπετέα και έτσι εξαπάτησε τους κατοίκους, είτε ότι ενήργησε σε γνώση ορισμένων κατοίκων της οδού Σκοπετέα, οπότε στην περίπτωση αυτή είναι συνεργοί της δημιουργηθείσας παράνομης αυτής κατάστασης.

Επειδή, η Διοίκηση καθώς και η νέα Δημοτική αρχή , ύστερα από προσφυγές – ακυρώσεις και αίτημα του συλλόγου μας, περί επαναφοράς του άξονα της οδού Μουστάκα στην αρχική εγκεκριμένη θέση η οποία μετακινήθηκε μη νόμιμα με απόφαση του 2005 και όπως αναφέρεται στην ακυρωτική απόφαση 1370/2009 του Διοικητικού εφετείου , υποχρεούται στην τροποποίηση με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος καθώς και την αναθεώρηση της Πολεοδομικής Μελέτης της περιοχής για την αποκατάσταση των αδικιών και των ανισοτήτων μεταξύ των Π.Ε. της Κηφισιάς.

Για τους λόγους αυτούς, οφείλουν να συμμορφωθούν όλοι και να συνδράμουν στις προσπάθειες της Διοίκησης, αλλά και της νέας δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση της νομιμότητας και τότε θα είναι ισότιμα ωφελούμενοι όλοι οι ιδιοκτήτες από τις προωθούμενες νόμιμες διαδικασίες. 

Θα πρέπει επίσης η νέα Δημοτική Αρχή να συμβάλει τα δέοντα ώστε να σταματήσουν οι μέχρι τώρα μη νόμιμες ενέργειές ορισμένων προς όφελος τους , οι οποίες όμως είναι σε βάρος των υπολοίπων .

Για το Δ.Σ. του
Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Αγία Τριάδα Κηφισιάς»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 191, ΜΑΡΟΥΣΙ
ΜΟΥΣΤΑΚΑ 48, Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ
ΤΗΛ. 210 8027024
ΚΙΝ. 6944441444.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here