Αντίρριο: Ήταν σε κατάσταση Σοκ, λέει ο μηχανικός που διέσωσε το 3χρονο κοριτσάκι με το φουσκωτό.

0
373

Από το φέριμποτ «Σαλαμινομάχος», που εκτελούσε το δρομολόγιο Αντίρριο-Ρίο, διασώθηκε την Δευτέρα 24/8 ένα κοριτσάκι ηλικίας τριών ετών, ενώ βρισκόταν σε φουσκωτό σωσίβιο και είχε παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα, στα ανοιχτά της παραλίας του Αντιρρίου.

Ο Α’ μηχανικός του πλοίου, Βασίλης Καρνέζης ήταν εκείνος που κατάφερε να σώσει το παιδί παίρνοντας το στην αγκαλιά του.

Ο ίδιος μίλησε στην Αθανασία Σταμοπούλου-στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», με τη Μάριον Μιχελιδάκη-περιγράφοντας τη διάσωση του μικρού κοριτσιού.

«Το παιδί ήταν σοκαρισμένο, τρομαγμένο. Ήταν αμίλητο αλλά συνεργάσιμο», είπε ο μηχανικός του πλοίου, που σε σχετικό βίντεο φαίνεται να παίρνει στα χέρια του το κοριτσάκι, τη στιγμή που εκείνο πλέει στη θάλασσα, μέσα στο σωσίβιό του.

«Ο καπετάνιος έλαβε σήμα από το Λιμενικό σχετικά με ένα παιδάκι που είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Όταν το είδαμε, δεν περιμέναμε ότι θα αντικρύσουμε ένα τόσο μικρό παιδί σε ένα σωσίβιο»…αναφέρει ο κύριος Καρνέζης. Σημειώνεται ότι το παιδί φορούσε και μπρατσάκια.

Όπως εξήγησε ο μηχανικός του «Σαλαμινομάχου», μετά τη διάσωση «η μητέρα και ο παππούς του κοριτσιού παρέλαβαν το παιδί, παρουσία Λιμενικού Οργάνου».

Σοκαρισμένος από το περιστατικό ήταν και πατέρας του παιδιού, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ψυχολόγοι έδωσαν συμβουλές στους γονείς του παιδιού, προκειμένου εκείνοι να το βοηθήσουν να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία που βίωσε.

Η διάσωση του παιδιού στο Αντίρριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code