Αντί να μας πληρώνουν για την Σούδα….πληρώσαμε μέχρι σήμερα τόκους 6,4δις στις ΗΠΑ!!

0
204

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτησή μου στη Βουλή, βάσει στοιχείων του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους, η Ελλάδα έχει καταβάλει 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το 1994 έως το τρέχον έτος για τόκους και χρεολύσια της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας ως αντάλλαγμα για την…..παραχώρηση στο αμερικανικό Πεντάγωνο της αεροναυτικών εγκαταστάσεων στη Σούδα.

Δηλαδή η καταχρεωμένη χώρα μας συνεχίζει επί των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ξεπληρώνουν τα στρατιωτικά δάνεια, τη στιγμή που οι Έλληνες συνταξιούχοι καλούνται να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις τους για να εξοικονομηθεί ποσό 1,8 δις ευρώ!

Το επίσης εξοργιστικό είναι ότι, όπως αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντώντας στην ίδια ερώτησή, η συμφωνία ΗΠΑ- Ελλάδας έχει εκπνεύσει από το 1998 και παρατείνεται κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα, όπως προβλέπει σχετικό άρθρο!

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να εφαρμόζει την συμφωνία του Μητσοτάκη πατρός (και υιού) παραχωρώντας εθνικό χώρο στα Χανιά χωρίς διαπραγματεύσεις, λησμονώντας (1) την ιδρυτική του δέσμευση για απομάκρυνση της Σούδας!….και (2) ότι ο Συνασπισμός την είχε καταψηφίσει στη Βουλή!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here