Ανταποδοτικός μέσω των Δήμων ο ενιαίος φόρος ακινήτων του Σαμαρά;;

0
285

Ανταποδοτικό χαρακτήρα στον ενιαίο φόρο ακινήτων μέσω των δήμων, εξετάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στην «Ανατροπή» του Mega, έγινε δέκτης της πρότασης «να περάσουμε τον φόρο στους Δήμους με ανταποδοτικότητα» όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, «κάτι που θα μας έβγαζε από την υποχρέωση να πληρώνουμε εμείς τους Δήμους με τα ελλείμματα τα οποία δημιουργούνται και πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτα».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι την σκέφτεται αυτή την κίνηση, ενώ στην ερώτηση εάν η τρόικα την συζητά διευκρίνισε ότι δεν έχει κάνει ακόμη σχετική συζήτηση με τους εκπροσώπους της.

Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι σε εποχή έντονης κρίσης, ο φόρος ακινήτων θεωρείται καυτή πατάτα στα χέρια των δημάρχων, καθώς μαζί με τα χρήματα αναμένεται να εισπράξουν και τη….δυσφορία των πολιτών.

Παλαιότερο και πετυχημένο εγχείρημα, υπήρξε στις Νομαρχίες, όπου με προσπάθειες της τότε Προέδρου της ΕΝΑΕ κ. Φώφης Γεννηματά εξασφαλίστηκε η είσπραξη του τέλους μεταβίβασης αυτοκινήτων.

Με δεδομένη τη ρευστότητα της εποχής, τα ταμεία των Νομαρχιών – και ιδίως των μεγάλων – γέμισαν με τόσα πολλά χρήματα, που κυριολεκτικά δεν ήξεραν τι να τα κάνουν.

Τότε το μέτρο πέτυχε! Τώρα;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here