Αξιέπαινα έργα Εθελοντών!…

0
425

Η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Εκάλης (ΟΕΔΔ) είναι Σύλλογος μη- κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δραστηριοποιείται στα Βόρεια Προάστια της Αττικής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος από το έτος 2000.

Προσφέροντας ένα ουσιαστικό κοινωνικό έργο, στόχος της ΟΕΔΔ είναι να παρέχει ένα χώρο που κάθε ενεργός και ευαισθητοποιημένος πολίτης μπορεί να συμβάλλει κατάλληλα εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος στην προστασία του τόπου του.

Φωτογραφία από τη δράση της ΟΕΔΔ!…

Η ΟΕΔΔ σήμερα αριθμεί 40 ενεργούς Εθελοντές και από το 2009 αποτελεί μια από τις αναγνωρισμένες ομάδες στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) εθελοντισμός <μητρώο εθελοντικών οργανώσεων> Περιφέρεια Αττικής).

Είναι επίσης ενταγμένη στον αντιπυρικό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αποτελεί συμπληρωματική δύναμη στην εκπλήρωση του δύσκολου έργου της. 

Από το 2000, η ΟΕΔΔ έχει επέμβει σε εκατοντάδες περιστατικά, τόσο εντός, όσο και εκτός των διοικητικών ορίων ευθύνης της (Καλλικρατικός Δήμος Κηφισιάς) με εξαιρετική αποτελεσματικότητα.

Μόνο το 2015 η ομάδα επενέβη σε 300 περιστατικά τα οποία αφορούσαν δασικές και αστικές πυρκαγιές, αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων, τροχαία ατυχήματα, διασώσεις κ.α.

Επιπλέον, στα πλαίσια των στόχων κοινωνικής ευαισθητοποίησης, έχει κληθεί να εκπονήσει παρουσιάσεις/ενημερώσεις σε σχολεία που αφορούν στον εθελοντισμό και την πρόληψη πυρκαγιών στο σπίτι και το δάσος. 

Ως εθελοντική οργάνωση, η βιωσιμότητά της βασίζεται κυρίως στη χρηματική και υλικοτεχνική βοήθεια από ιδιώτες, κοινωφελή Ιδρύματα, Συλλόγους αλλά και από τα Μέλη της. 

Επίσης ο Δήμος Κηφισιάς παρέχει τον χώρο και ορισμένα μέσα για το προσωπικό και το υλικό τους, έχοντας άμεση και αγαστή συνεργασία με την ΟΕΔΔ, μέσω της Διευθύνσεως Πολιτικής Προστασίας. 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα της καθώς και στη σελίδα της στο facebook/ομάδα εθελοντών δασοπυροσβεστών διασωστων, για τα τελευταία νέα και τη δράση της.

Στη συνέχεια ακολουθεί η Διεύθυνση κτλ. της ΟΕΔΔ!…

«Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών & Διασωστών»,
Ελ. Βενιζέλου και Κερκύρας,
146 71 Νέα Ερυθραία Αττικής
t / +30 210 6201199
f / +30 210 6203199
e / oeddgr@gmail.com
w / www.oedd.gr

Κλείνοντας αυτό το τρόπον τινά «αφιέρωμα» θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες που επί 24ώρου βάσεως παραμένουν άγρυπνοι φρουροί πιστοί στο καθήκον τους κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, όπως προσωπικά έχω διαπιστώσει, αδιαφορώντας για προσωπικές απολαύσεις, κόπους και πάνω απ’ όλα κινδύνους που διατρέχουν!…

Γι’ αυτό, κατά τη ταπεινή μου άποψη, τους αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ και ανάλογη επιβράβευσή τους σε ειδική τελετή από τη Δημοτικής μας Αρχή της Κηφισιάς ώστε εκτός των άλλων ν’ αποτελέσουν ένα αξιέπαινο παράδειγμα προς μίμηση!…

Με εκτίμηση
Μάρκος Μάστρακας
Υποναύαρχος ΠΝ (εα),
Πρόεδρος Επιτροπής Ασφαλείας Πυρασφαλείας
Δήμου Κηφισιάς.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here