Απίστευτη Πρόκληση: Βουλευτές παίρνουν «άτοκα δάνεια» από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Βουλευτών!

0
241

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες φαίνεται πως άρχισαν να αγγίζουν και πολλούς από τους βουλευτές, οι οποίοι σπεύδουν να μπαλώσουν «τρύπες» με δάνεια από ένα Ταμείο άγνωστο στον πολύ κόσμο, αλλά ιδιαίτερα διαδεδομένο μεταξύ των τριακοσίων της Βουλής.

Ο λόγος για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών που ιδρύθηκε πριν από περίπου 13 χρόνια με στόχο να ενισχύονται πρώην βουλευτές που δεν έχουν συμπληρώσει τα χρόνια για τη συνταξιοδότηση, αλλά στην πορεία έφτασε να δίνει δάνεια ακόμα και για…. επισκευές αυτοκινήτων!

Η χρηματοδότηση του Ταμείου γίνεται από τους ίδιους τους βουλευτές, από τον μισθό των οποίων κάθε μήνα παρακρατείται ένα ποσό της τάξης των 50-60 ευρώ, ώστε να υπάρχει κεφάλαιο για τη διευκόλυνση των συναδέλφων τους, αλλά και από τον προϋπολογισμό της Βουλής, αφού οι «συνδρομές» συνολικά δεν ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ τον χρόνο!

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι αιτήσεις νυν και πρώην βουλευτών για δανειοδότηση από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής…..σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Περισσότεροι από 100, έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των 10.000 ευρώ , σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 15.000 ευρώ, τα οποία εξοφλούν συνήθως σε διάστημα τεσσάρων ετών, και μάλιστα……άτοκα!

Από τους βουλευτές που εξελέγησαν τον περασμένο Ιούνιο 2013, περίπου 60 έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν γι αυτούς, ενώ περισσότεροι από 40 είναι οι πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του συγκεκριμένου προνομίου. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here