Απαράδεκτη Συνέντευξη του Μητσοτάκη στην «Bild»…του Γιώργου Χαρβαλιά.

0
409

Στα ψιλά πέρασε ακόμη μία συνέντευξη του Πρωθυπουργού σε Γερμανικό Μέσο Ενημέρωσης, από αυτές που έχουν – ως συνήθως – κεντρικό νόημα το…«ανοίξαμε και σας περιμένουμε», αλλά όχι μόνον.

Η συνέντευξη αυτή, που βιντεοσκοπήθηκε με φόντο αυτή τη φορά την Ακρόπολη και δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, ήταν από πάσης απόψεως προβληματική. Ευτέλισε τη χώρα και το ίδιο το αξίωμα του Πρωθυπουργού.

Το πρώτο ατόπημα ήταν ότι δόθηκε και πάλι στην «Bild». Αυτή την ανεκδιήγητη γερμανική πατσαβούρα που καθυβρίζει τους Έλληνες ως τεμπέληδες…«Όχι άλλα δισεκατομμύρια σε αυτούς τους άπληστους!» και τους «θυμάται» νοσταλγικά μόνο όταν είναι να ανοίξει η τουριστική περίοδος για να βρέξουν τα πόδια τους στις ελληνικές θάλασσες οι Γερμανοί συνταξιούχοι.

Αλλά αυτό δεν προκαλεί εντύπωση. Ακριβώς (!) έναν χρόνο νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε ξαναδώσει συνέντευξη στην ίδια εφημερίδα, για να (ξανα)προσκαλέσει τους Γερμανούς τουρίστες και να εξαγγείλει ότι κλείνει τα λιγνιτωρυχεία στη δυτική Ελλάδα «ώστε να επωφεληθούν και γερμανικές εταιρίες»! Υπάρχει, επομένως, μια φυσική συνέχεια, απλά αλλάζει το ντεκόρ της φωτογράφισης.

Το δεύτερο ατόπημα ήταν ότι δόθηκε στο ίδιο ακριβώς ζευγάρι δημοσιογράφων που είχε πάρει και την περυσινή. Θυμίζω ότι η μεν κυρία, Ελληνίδα στην καταγωγή, δήλωνε δημόσια ότι ντρέπεται για την πατρίδα της και εκθείαζε με ύμνους την Τουρκία για τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών (που εξασφαλίζονται με τα χρήματα του Ευρωπαίου φορολογουμένου).

Ο δε Γερμανός «παρτενέρ», που έχει επίσης διακριθεί για τα «φιλελληνικά του αισθήματα», κατηγορούσε τον Προκόπη Παυλόπουλο για απρεπή επίθεση (!) στον Σόιμπλε και ονόμαζε τον Τσίπρα «αμφιλεγόμενης φήμης…ημιεγκληματία», υποχρεώνοντάς τον να στραφεί νομικά κατά της «Bild».

Aς τα προσπεράσουμε όμως αυτά, αφού αυτές ακριβώς οι επιδόσεις των συγκεκριμένων «δημοσιογράφων» μπορεί να κάνουν τον Μητσοτάκη να τους προτιμά.

Το τρίτο ατόπημα είναι ότι ο πρωθυπουργός για πολλοστή φορά διεθνώς (και δεύτερη συνεχή στην «Bild») εμφανίζεται ως ένα είδος «τουριστικού πράκτορα». Ατζέντη και κράχτη δηλαδή των Γερμανών τουριστών προς τους οποίους απευθύνεται στη γλώσσα τους βροντοφωνάζοντας «καλώς να μας έρθετε» («Κommen Sie nach Griecheland»).

Αυτού του είδους το αγωνιώδες ψηστήρι δεν ταιριάζει σε Πρωθυπουργό ανεξάρτητης εξελιγμένης χώρας, κάποιος πρέπει να του το εξηγήσει. Ταιριάζει σε ταλαίπωρο υπάλληλο «Rooms to Let», που κυνηγάει τουρίστες με σακίδια σε νησιωτικό λιμενοβραχίονα, άντε και σε κανέναν Πρωθυπουργό μικρού νησιωτικού κράτους, τύπου Αγιος Μαυρίκιος.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here