ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Οι Γερμανοί απαιτούν και τόκους για τα Leopard με τις ρωγμές και τα φθαρμένα πυροβόλα !

0
347

Δεν έχουν το Θεό τους οι Γερμανοί . Δεν τους αρκεί ότι εταιρείες τους πραγματικά θησαύρισαν από το εξοπλιστικό πάρτι που έκαναν στην Ελλάδα ειδικά από το 1996 και μετά , διεκδικούν τώρα και 120 εκατομμύρια ευρώ από την Ελλάδα.

Επικαλούμενοι νομικίστικες λεπτομέρειες και κάνοντας ότι δεν ξέρουν τίποτα για τις ρωγμές και τα άλλα προβλήματα που είχαν παρουσιάσει τα άρματα μάχης Leopard εμφανίζονται …ως θύματα που καθυστερήσαμε να τους πληρώσουμε!!

Το ζήτημα που έχει προκύψει αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» σε ρεπορτάζ του οποίου αναφέρεται ότι οι Γερμανοί της KMW απαιτούν κοντά στα 120 εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο.

Γιατί τα απαιτούν;

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των Leopard παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα με ρωγμές και φθορές στα πυροβόλα των αρμάτων. Το ΓΕΣ υποστήριξε ότι όλα αυτά οφείλονταν στην χρησιμοποίηση από τους γερμανούς κατασκευαστές υλικών χαμηλότερης αξίας και ποιότητας.

Οι Γερμανοί απρόθυμα και μετά από αρκετή καθυστέρηση ανέλαβαν να διορθώσουν τα προβλήματα αλλά μέχρι το 2011 οι επιδιορθώσεις δεν είχαν ολοκληρωθεί. Το ΓΕΣ είχε αρνηθεί να προχωρήσει σε οριστική παραλαβή σε εννέα από τα 170 άρματα. Συνέπεια όλων αυτών των καθυστερήσεων ήταν να υπάρξουν καθυστερήσεις και σε κάποιες πληρωμές.

Εκμεταλλευόμενοι τη γνωστή ελληνική αδιαφορία οι Γερμανοί από “κατηγορούμενοι” αποφάσισαν να εμφανιστούν ως «κατήγοροι». Προσέφυγαν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στις 21 Δεκεμβρίου 2012 και ζήτησαν να αναγνωριστεί η απαίτησή τους για καταβολή τόκων υπερημερίας 117.991.547 ευρώ λόγω μη πληρωμής εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου του 69% της αξίας τιμολογίων «παραδοθέντων συμβατικών ειδών».

Για άλλη μια φορά η συμπεριφορά γερμανικής εταιρείας έναντι της Ελλάδας είναι επιεικώς απαράδεκτη. Οι Γερμανοί όχι μόνο έχουν βάλει στα ταμεία τους δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων από οπλικά συστήματα. Αλλά μόλις τα εισέπραξαν έσπευσαν να πουλήσουν ακριβώς τα ίδια στους Τούρκους. Συνέβη με τα Leopard αλλά και με τα υποβρύχια 214.

Βέβαια οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που διαπραγματεύθηκαν -υποτίθεται- μαζί τους δεν πρέπει να παραγνωρίζονται.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here