ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Ο Σαμαράς μιλάει για «δύο κοινότητες» στην Κύπρο!!

0
256

Συνάντηση στις 08/02/2014 είχαν στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αναστασιάδη, ενόψει της έναρξης διαπραγματεύσεων μεταξύ τη Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, για το θέμα του τερματισμού της κατοχής του βόρειου τμήματος της νήσου από τον τούρκικο στρατό.

Τα νέα αυτές τις ημέρες, δεν είναι καλά καθώς στην Κύπρο πολιτικές και όχι μόνο δυνάμεις μιλούν για ενδοτικό πλαίσιο, αυτό το οποίο συμφωνήθηκε, για να αρχίσουν οι συνομιλίες.

Δυστυχώς, οι προβλέψεις μετά την ανάληψη της Προεδρίας τη Κύπρου από τον Αναστασιάδη, αλλά κυρίως από την υποταγή της Κύπρου στο διευθυντήριο των δανειστών, ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, για δυσάρεστες εξελίξεις στο «Κυπριακό», δεν φαίνονται να πέφτουν στο κενό!!

Εντύπωση προκαλεί, ότι κατά την έναρξη των δηλώσεων, ο πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, μιλάει για έναρξη διαπραγματεύσεων, μεταξύ των δύο κοινοτήτων…..

{videobox}WqVFdC5kZzQ{/videobox}

Στο νησί, ζουν όντως Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, αλλά τις διαπραγματεύσεις τις κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία, το αναγνωρισμένο από την διεθνή κοινότητα κράτος, και οι εκπρόσωποι μία κοινότητας που ζει υπό την κατοχή Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων…

Δεν πιστεύουμε, ότι σε αυτό το επίπεδο, οι όροι που χρησιμοποιούνται είναι τυχαίοι, και ιδιαίτερα για το «Κυπριακό», το πολιτικό δυναμικό της χώρας είναι εκπαιδευμένο για να μην κάνει, τέτοια «λάθη»!

Να θυμίσουμε, και απόσπασμα από το τότε διάγγελμα του Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου, που ακριβώς εστίαζε στον κίνδυνο, η αναγνωρισμένη Ελληνική Δημοκρατία, να μετατραπεί σε κοινότητα!

{videobox}JMrlnhsSepc{/videobox}

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρνες Κουίκ: Δεν θα νομιμοποιήσετε την εισβολή.

«Μετά το ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία ετοιμάζουν δεύτερο σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό. Αποδέχονται ως συνομιλητή το ψευδοκράτος και μια τέτοια ενέργεια αποτελεί έμμεσο (αν όχι και άμεσο) βήμα για αναγνώριση. 

Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής και βλέπουμε με την επερχόμενη διχοτόμηση, να μπαίνουν στην ίδια μοίρα εισβολείς και κατεχόμενοι.

Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει εθνική στάση, στον δρόμο που χάραξε με την γενναία πατριωτική πολιτική του ο Τάσσος Παπαδόπουλος και να μην επιτρέψουμε να χαθεί εθνικό έδαφος.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δώσουμε καμιά συναίνεση σε ένα νέο σχέδιο Ανάν».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here