Απεβίωσε ο Ιωάννης Φ. Δούκας- Μεγάλη η απώλεια για την εκπαιδευτική οικογένεια.

0
150

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου απεβίωσε ο Ιωάννης Φ. Δούκας, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα επί 48 χρόνια.

Ο Ιωάννης Δούκας, υπήρξε οραματιστής και πρωτοπόρος στην Εκπαίδευση, ένας σπουδαίος Δάσκαλος και ένας σπουδαίος Άνθρωπος, αφού μεταλαμπάδευσε την αγάπη του για τη γνώση την παιδεία και τους μαθητές και στα παιδιά του.

Ως εξέχουσα προσωπικότητα για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δρώμενα, ο Ιωάννης Φ. Δούκας, άξιος συνεχιστής του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων, Φίλιππου Ν. Δούκα, είχε τιμηθεί για την προσφορά του στην ελληνική εκπαίδευση από τη Γαλλική Κυβέρνηση με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα, από το Δήμο Αθηναίων με το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών, από την Ακαδημία Αθηνών για την καταγραφή των «Μνημείων Ορθοδοξίας στην Αλβανία», από την Ένωση Ευρωπαίων Εκπαιδευτικών και δύο φορές από τον ΟΜΕΠΟ.

Υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών και Πρόεδρός της από το 1975. Ήταν μέλος της επταμελούς επιτροπής που συγκρότησε, το 1990, ο τότε Πρωθυπουργός καθηγητής Ξενοφών Ζολώτας για τη μελέτη και την υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής.

Τέλος, οραματίστηκε και πραγματοποίησε την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στον Έλληνα Δάσκαλο.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here