ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ από τους Γερμανούς: Δεν παίζουν «καθαρά» με την Ελλάδα, καλύπτουν μονίμως την Τουρκία…του Μιχάλη Ψύλου.

0
506

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας βλέποντας σε ένα καφενείο στις Ροβιές την απίστευτη ποδοσφαιρική ταπείνωση της μεγάλης Μπαρτσελόνα από τους Βαυαρούς της Μπάγερν με 8-2!

Τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα παρακολουθώντας την συντριβή των Καταλανών και φυσικά πολλοί θυμήθηκαν τα λόγια του Γκάρι Λίνεκερ  ότι «ποδόσφαιρο είναι ένα παιγνίδι που στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί»!

«Μόνο που οι Γερμανοί κερδίζουν και στην πολιτική-τουλάχιστον στην Ευρώπη» πετάχτηκε ένα «καρφί» από τη γαλαρία. «Δεν είδατε τι έγινε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκές Άνωσης; Οι Γερμανοί δεν δίστασαν να αδειάσουν τους Έλληνες και τους Κύπριους, τους υποτιθέμενους εταίρους τους στην Ευρωπαϊκό Άνωση, για χάρη της Τουρκίας. Τα συμφέροντα βλέπετε…».

Και φυσικά η κουβέντα άναψε και τα σχόλια για το Βερολίνο ήταν τόσο…επικριτικά, που αδυνατώ να σας τα μεταφέρω…

«Οι Τούρκοι απειλούν και αλωνίζουν στη Μεσόγειο προβλέποντας μόνο λόγια από την Ε.Ε.» γράφαμε στη «δημοκρατία» την παραμονή της περίφημης τηλεδιάσκεψης των «27» και δυστυχώς δεν διαψευστήκαμε!

Το ρεπορτάζ αποκάλυψε ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας αρνήθηκε κατηγορηματικά να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση που να καταδικάζει την Τουρκία για την προκλητική συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τι κι αν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ζήτησε μία πιο σκληρή διατύπωση κατά της Τουρκίας, η οποία θα ζητούσε τον άμεσο τερματισμό των ερευνητικών δραστηριοτήτων του ωκεανογραφικού σκάφους Oruc Reis!

O Γερμανός ομόλογός του έκλεισε οριστικά τη συζήτηση και η τηλεδιάσκεψη εστιάστηκε στο πραγματικό θέμα για το οποίο είχε συγκληθεί: Την επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία. Τα Ελληνοτουρκικά θα εξεταστούν στην επόμενη, άτυπη τηλεδιάσκεψη των 27 Υπουργών Εξωτερικών στα τέλη Αυγούστου! Και μέχρι τότε βλέπουμε… Περιμένοντας λίγα ψίχουλα αλληλεγγύης από το Βερολίνο…

Την ίδια ώρα μάταια αναζητούσαμε το Σαββατοκύριακο κάποιο σχόλιο για τα Ελληνοτουρκικά στον γερμανικό Τύπο. Ούτε μία αναφορά στις σημαντικότερες εφημερίδες.

Σιγή ιχθύος…Η γερμανική ιστοσελίδα «t-online.de» εμφανίστηκε μάλλον να επαινεί τον Τούρκο πρόεδρο γράφοντας ότι «Ο Ερντογάν δεν θέλει να υποχωρήσει στη διαμάχη του με την Ελλάδα, παρά τις απειλές για κυρώσεις, λέγοντας: Ποτέ δεν υποκύπτουμε στη ληστεία…».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here