Αποκάλυψη: Οι Αμερικανοί είχαν απομονώσει τον Βαρουφάκη στην κρίση του 2015.

0
242

Ο σκοτεινός ρόλος Βαρουφάκη στην κρίση του 2015 είχε ενδεχομένως γίνει αντιληπτός από τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών Τζάκ Λιού, οποίος τον είχε συνειδητά απομονώσει την περίοδο των κρίσιμων επαφών του 2015.

Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύουν τα…δημοσιευμένα ημερολόγια του Αμερικάνου αξιωματούχου, που έχουν δημοσιευθεί από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών (διαθέσιμα ΕΔΩ……).

Όπως αποκαλύπτει το CNN Greece, η αμερικανική κυβέρνηση επέλεξε μετά τα μέσα Απριλίου 2015 να συνομιλεί απευθείας με το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όχι με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. 

Η τελευταία μάλιστα επικοινωνία που ειχε ο Τζακ Λιού με τον Βαρουφάκη, ήταν η μεταξύ τους συνάντηση, στις 17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον, μετά από την οποία διακόπηκε κάθε επικοινωνία μεταξύ των δυο αντρών. Ο Λιού επέλεξε να συνομιλεί στη συνέχεια απευθείας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το τι ειπώθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση είναι κάτι που γνωρίζουν μόνο οι παρόντες σε αυτήν, οι μετέπειτα εξελίξεις όμως μαρτυρούν ότι οι Αμερικανοί είχαν αντιληφθεί τα σχέδια Βαρουφάκη και των παράκεντρων εξουσίας που εκπροσωπούσε.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here