Αποκαλυπτικά Βίντεο από τη διακίνηση παράνομων μεταναστών με ψαροκάικο προς την Ιταλία-Μέχρι 10.000 ευρώ η ταρίφα.

0
188

Δύο αποκαλυπτικά βίντεο δείχνουν τη διαδικασία μεταφοράς παράνομων μεταναστών με ψαροκάικο προς την Ιταλία, φέρνοντας στη δημοσιότητα τον τρόπο που δουλεύουν τα δίκτυα των διακινητών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, την Παρασκευή εξαρθρώθηκε το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, από την Ασφάλεια Αθηνών. Το κρατικό κανάλι είχε επίσης εξασφαλίσει εικόνες από το κοντέινερ, με το οποίο μεταφέρονταν στην Ιταλία.

Στο οπτικό υλικό, φαίνονται νεαροί μετανάστες μέσα στο κοντέινερ, να έχουν φτάσει στην Ιταλία.

Σηκώνουν τα χέρια, κάνουν το σήμα της νίκης και μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ευχαριστούν τον αρχηγό της σπείρας στην Αθήνα που τους βοήθησε να ταξιδέψουν στην γειτονική χώρα.

Ταρίφα 600 έως 10.000 ευρώ

Η ταρίφα που είχαν θέσει οι διακινητές διαφοροποιούνταν ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς: Κάθε μετανάστης που ταξίδευε με πλοίο πλήρωνε στο κύκλωμα από 600 έως 3.000 ευρώ, αεροπορικώς από 4.500 έως 10.000 ευρώ, και οδικώς μέσω Αλβανίας 4.000 ευρώ, σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που εξιχνίασε την υπόθεση.

Σε έναν από τους δεκάδες αποκαλυπτικούς διαλόγους που κατέγραφε ο κοριός της ΕΥΠ, ο αρχηγός συμπεριφέρεται άσχημα σε έναν αλλοδαπό που έκανε λάθος και μπήκε σε διαφορετικές τουαλέτες από αυτές που του είχε υποδείξει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Που είσαι; Έκανες μεγάλη βλακεία. Δεν με ακολούθησες, δεν σε βλέπω πουθενά. που είσαι;

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ: Στην αριστερή τουαλέτα.

ΑΡΧΗΓΟΣ:  Ρε  β….., εσύ γιατί πήγες εκεί. Έλα στις μεγάλες τουαλέτες. Στη μικρή τουαλέτα πως θα μπούμε μαζί και οι δύο; Πέταξε το εισιτήριο για το νησί και κρύψε την κάρτα Κατεχάκη. Έλα γρήγορα στη μεγάλη τουαλέτα και δες που είναι ανοιχτή η πόρτα.

Τελικά ο αρχηγός συναντήθηκε στις τουαλέτες στην αίθουσα αναχωρήσεων του αερολιμένα και παρέδωσε στον νεαρό πρόσφυγα το εισιτήριο και το πλαστό διαβατήριο.

Πηγή ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code