ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ την νέα λίστα, που αποκαλείται «Μπόργιανς-2».

0
222

Λίστα με 475 πρόσωπα με καταθέσεις σε τράπεζα του Λουξεμβούργου από το 2010 και μετά, έχουν παραλάβει και ελέγχουν οι ελληνικές αρχές από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Μεταξύ αυτών φέρονται να είναι πολιτικοί, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και άλλα βαριά ονόματα της δημόσιας ζωής.

Την νέα λίστα, που αποκαλείται «Μπόργιανς -2» , έχουν θέσεις το μικροσκόπιο οι ελληνικές αρχές, ευελπιστώντας να εντοπίσουν φοροδιαφυγή ελλήνων καταθετών σε τράπεζα του Λουξεμβούργου, η οποία καταρτίστηκε το 2010, στην αρχή δηλαδή των μνημονίων. 

Στη νέα λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται 475 επώνυμα, πρόσωπα και εταιρίες, οι διευθύνσεις τους και οι αριθμοί λογαριασμών όχι όμως τα ποσά των καταθέσεων. 

Μεταξύ αυτών φέρονται να βρίσκονται:

-Εγγονός παλιού πολιτικού του κέντρου

-Πρώην υπουργός

-Επώνυμο πολιτικού αρχηγού χωρίς να έχει ταχτοποιηθεί αν έχει σχέση με τον ίδιο

-Δυο κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο Siemens

-Πρώην τραπεζίτης

-Όμιλος επιχειρήσεων με εμπλοκή σε τράπεζες και άλλες δραστηριότητες

-Μιντιακός όμιλος

Οι αρχές θα προχωρήσουν στην διασταύρωση με τις άλλες λίστες καταθετών του εξωτερικού και αφού αποκρυπτογραφήσουν τη λίστα ώστε να βρουν τα ποσά των καταθέσεων θα τα διασταυρώσουν με τις φορολογικές δηλώσεις των καταθετών ώστε να διαπιστώσουν αν έχουν δηλωθεί.

Μετά θα έρθει η ώρα των ποινικών ευθυνών, εφόσον διαπιστωθεί φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά και η ώρα του λογαριασμού για τους οφειλέτες

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ειδικότερα:

Στη λίστα αυτή εντοπίζεται εγγονός παραδοσιακού ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης και γιος πολιτικού, ο οποίος δηλώνει ανεπάγγελτος, αλλά έχει ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται γι’ αυτόν, αφού η διεύθυνση που έχει δηλώσει δεν αφήνει αμφιβολίες στους εισαγγελικούς λειτουργούς για την ταυτότητά του.

Ακόμα, πρώην υπουργός με ιδιαίτερη ρητορική ικανότητα βρίσκεται για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους κατάλογο δικαιούχων-καταθετών, που ελέγχεται για φοροδιαφυγή, αφού από τον πρώτο έλεγχο οι καταθέτες δεν φαίνεται να έχουν δηλώσει στα εισοδήματά τους συγκεκριμένα ποσά, ενώ στα «πόθεν έσχες» τους δεν εντοπίζεται να έχουν δηλωθεί λογαριασμοί του εξωτερικού.

Άλλο όνομα συμπίπτει με αρχηγό πολιτικού κόμματος που βρίσκεται σήμερα στη Βουλή, όμως δεν έχει ακόμα ταχτοποιηθεί, ενώ δηλώνεται περιέργως ως διεύθυνση υποκατάστημα ιδιωτικής τράπεζας. Οι εισαγγελείς έχουν πλέον επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν το εν λόγω πρόσωπο είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Δεν λείπουν όμως, συνεχίζει το ίδιο δημοσίευμα, και τα πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ – δύο από αυτά μάλιστα έχουν προφυλακιστεί για υποθέσεις της δεκαετίας του 2000 αλλά και του 2010.

Ένα από αυτά είναι τραπεζίτης, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση δημόσιου χρήματος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και από το 2013 ερευνάται από την Αρχή κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και το όνομα γνωστού ομίλου που επίσης εμπλέκεται σε υπό διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη σκάνδαλα και δεν έχει μόνο τραπεζικές δραστηριότητες, αλλά και συμμετοχές σε διάφορους άλλους κλάδους της οικονομίας.

Δύο ακόμα ονόματα παραπέμπουν σε κατηγορούμενους του σκανδάλου της Siemens – ο ένας μάλιστα είναι κατηγορούμενος και στις δύο δίκες της μεγάλης υπόθεσης, ενώ πρόσφατα έγινε έφοδος στην οικία του στην Εκάλη από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Το άλλο πρόσωπο κατηγορείται επίσης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ο λογαριασμός του στην Ελβετία εμφανίζεται να συνδέεται με δωροδοκία πρώην υπουργού, ο οποίος επίσης δικάζεται.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here