ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ τον κατά παραγγελία συνταγματολόγο….κ. Ευάγγελο Βενιζέλο!

0
156

Θεωρώντας ότι έχει να κάνει με χρυσόψαρα, ο «έξυπνος» κ. Βενιζέλος, ο άνθρωπος που έχει θέσει τη νοημοσύνη του και την ακαδημαϊκή του υπόσταση στην εξυπηρέτηση της φαυλότητας, επιχειρεί για δεύτερη φορά να εκβιάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να «μην υπογράψει σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος»!

Ο κατά παραγγελία συνταγματολόγος κύριος Βενιζέλος όμως, έχει αποφανθεί ο ίδιος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ΓΡΑΠΤΩΣ!

Ο Καθηγητής κ. Ευάγγελος Βενιζέλος λοιπόν, γράφει στα συγγράμματά του ότι η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την προκήρυξη δημοψηφίσματος κατ’ άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος είναι υποχρεωτική για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν έχει διακριτική ευχέρεια(!!) .

Συγκεκριμένα:

-Ευ. Βενιζέλος, Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου, αναθεωρημένη έκδ., 2008, εκδ. Α. Σάκκουλα, σελ. 360:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να εκδώσει το σχετικό προεδρικό διάταγμα, εφόσον έχει ληφθεί απόφαση της Βουλής με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου».

-Ευ. Βενιζέλος, Το δημοψήφισμα και η κύρωση της Συνθήκης για την θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης από την Ελλάδα: «Τα δημοψηφίσματα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και ο ρόλος των λαών. Διάλογος για τη νομιμοποίηση της ενωσιακής διαδικασίας», εκδ. Α. Σάκκουλα, 2005, σελ. 29:

«Η «κρισιμότητα», τέλος, του εθνικού θέματος είναι ζήτημα πολιτικής εκτίμησης που γίνεται από το αρμόδιο όργανο, δηλαδή από το Υπουργικό Συμβούλιο που προτείνει και τη Βουλή που αποφασίζει, με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών. Η απόφαση της Βουλής δεσμεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν έχει περιθώρια διακριτικής ευχέρειας και άρα διαφωνίας».

Σήμερα λοιπόν, ο κύριος Βενιζέλος θεωρώντας ότι είναι ο μόνος ευφυής στην έρμη Ελλάδα, ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πράξει τα αντίθετα από αυτά που ο ίδιος πρεσβεύει ως συνταγματολόγος!

Τι είναι άλλωστε το Σύνταγμα μπροστά στις ορέξεις του κυρίου Βενιζέλου…

Πηγή: Olympia.gr

Υ.Γ. Ο Βενιζέλος κατηγόρησε το Olympia.gr ότι «υποδαύλισε τις αντιδράσεις» για την δήλωση του περί δημοψηφίσματος!

Υ.Γ.1. Αν θέλετε να καταλάβετε τι εστί Βενιζέλος διαβάστε πατώντας ΕΔΩ…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here