ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΚΚΕΛ: Από το 1988 η Ελλάδα όρισε στα 10 μίλια τα χωρικά της ύδατα-Γιατί σιωπούν «Μητσοτάκης και ΣΙΑ»;

0
749

Το ΑΚΚΕΛ αποκαλύπτει την εξαπάτηση των Ελλήνων από το «Σύστημα Μητσοτάκη» σχετικά με την «επέκταση των χωρικών υδάτων στα 10 μίλια» αποκαλύπτοντας ότι ήδη από το 1988, επί Ανδρέα Παπανδρέου, τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας επεκτάθηκαν στα 10 μίλια.

Με μία «εθνικιστική πράξη» (έτσι κ. Χρυσοχοΐδη;) ο Ανδρέας Παπανδρέου επανέφερε σε ισχύ το Διάταγμα Βενιζέλου του 1931 που όριζε «το πλάτος ζώνης των χωρικών υδάτων εις δέκα ναυτικά μίλια από των ακτών της επικρατείας».

Το διάταγμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΕτΚ), αριθμός φύλλου 328 / «Τεύχος Πρώτον» / 18 Σεπτεμβρίου 1931, με τίτλο «Περί καθορισμού πλάτους χωρικών υδάτων, όσον αφορά τα ζητήματα Αεροπορίας και Αστυνομίας αυτής».

Με τον αναγκαστικό νόμο Α.Ν. 2597 της 23ης Οκτωβρίου 1940 λίγες ημέρες πριν από τη ναζιστική επίθεση της Γερμανίας, ο Μεταξάς μείωσε τα 10 μίλια σε 6 μίλια, λόγω Βρετανικών πιέσεων (ή μήπως εκβιασμών για εξυπηρέτηση των διαχρονικά «κολλητών» τουρκικών καθεστώτων, που ήταν…ουδέτερος σύμμαχος και τροφοδότης των Ναζί;).

To νομοθετικό διάταγμα 187 στις 29/9/1973 της δικτατορίας Παπαδόπουλου (λίγες εβδομάδες πριν ανατραπεί από την CIA μέσω του Ιωαννίδη) στο Άρθρο 139 Έκτασις Χωρικών Υδάτων δεν αποκαθιστά το Διάταγμα Βενιζέλου αλλά (προφανώς λόγω αμερικανοβρετανικών εκβιασμών;) μένει στα έξι ναυτικά μίλια: «Τα χωρικά ύδατα περιλαμβάνουν θαλασσίαν ζώνην, της οποίας το πλάτος ορίζεται εις έξ ναυτικά μίλια».

Επί Ανδρέα Παπανδρέου στις 11/11/1988, ο Κώδικας Αεροπορικού Δικαίου (Ν.1815) στο άρθρο 191 επανέφερε σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα του 1931. Έγραφε ότι μέχρι να εκδοθεί άλλο διάταγμα για την έκταση των χωρικών υδάτων «ισχύει το διάταγμα της 6/18 Σεπτεμβρίου 1931».

Από τότε ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ κανένα διάταγμα που να αλλάξει τα 10 μίλια ως χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Συνεπώς, για να μην μας κοροϊδεύουν, ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΘΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ 10 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΙΛΙΩΝ για περίπου ένα τρίτο του αιώνα. Τα τουρκικά πλοία έχουν παραβιάσει τα Ελληνικά χωρικά ύδατα και το Μητσοτακέικο…ξέρετε τί κάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code