ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Ο Τάσος Τέλλογλου γράφει ότι ο Μητσοτάκης «καρατομεί» την Θάνου μετά από πιέσεις Ιδιωτικής Εταιρίας! Διαπλοκή λέγεται αυτό!!

0
478

Αν ισχύουν οι αποκαλύψεις του Τάσου Τέλλογλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η Ελληνική Κυβέρνηση, αντί να θωρακίσει τον δημόσιο συμφέρον λειτουργεί σαν πλασιέ Iδιωτικής Eταιρίας!

«….Κρίσιμο ζήτημα πάντως, που ξεχείλισε το ποτήρι, φαίνεται να αποτελεί μια πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ασφαλιστικά μέτρα) που εξεδόθη την 1η Αυγούστου και αφορούσε τους όρους των συναλλαγών μιας γαλλικής εταιρείας (εξόρυξης βωξίτη) και μιας ελληνικής εταιρείας παραγωγής αλουμινίου.

Η ελληνική εταιρεία, επικαλούμενη τη «δεσπόζουσα θέση» του προμηθευτή της, ζήτησε να μην αλλάξει η ποσότητα και η ποιότητα του προϊόντος σε σχέση με τις μέχρι τότε παραδόσεις και να διατηρηθεί η ίδια τιμή.

Ο προμηθευτής επέμεινε ότι η αξίωση αυτή ισοδυναμούσε με την απαίτηση να πουλάει κάτω του κόστους. Η επιτροπή δέχθηκε κατά πλειοψηφία τις θέσεις της ελληνικής επιχείρησης παρά την αντίθετη εισήγηση της υπηρεσίας.

Πάντως, η σχετική καταγγελία της ελληνικής επιχείρησης είχε γίνει στα τέλη του 2016. Η γαλλική εταιρεία υποχρεούτο να εκκινήσει διαπραγματεύσεις μαζί της με σκοπό τη σύναψη σύμβασης για την προμήθεια βωξίτη, ικανή να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της ελληνικής εταιρείας.

Η εν λόγω διαπραγμάτευση, για την οποία θα τηρούνται σχετικά πρακτικά, θα πρέπει να εκκινήσει εντός 20 ημερών από την κοινοποίηση του διατακτικού της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων και να περατωθεί εντός προθεσμίας δύο μηνών από την εκκίνησή της.

Σε περίπτωση παράλειψης των ασφαλιστικών μέτρων που της επιβλήθηκαν, η γαλλική εταιρεία θα έπρεπε να καταβάλλει 8.000 ευρώ για κάθε μέρα παράτασης.

Δύο μέλη της επιτροπής μειοψήφησαν σχετικά με το αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για τη λήψη την εξέταση της λήψης των ασφαλιστικών μέτρων. Η γαλλική εταιρεία φαίνεται ότι ενημέρωσε τη γαλλική κυβέρνηση για την απόφαση, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε την ελληνική…..»

Υ.Γ. ΜΙΣΘΟ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ σχεδόν €3.000 σε ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΓΑΛΑΖΙΟ μετακλητό απόφοιτο λυκείου αντίστοιχο Πανεπιστημιακού με 36 χρόνια προϋπηρεσία (ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΜΜΕ).

Υ.Γ.1. Κύριε Γεραπετρίτη, ποια η γνώμη σας ως καθηγητής στην παρατήρηση του Τάσου Τέλλογλου;

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here