ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Το σχέδιο της Άγκυρας για να περικυκλώσει Ελλάδα και Κύπρο…

0
255

Στρατηγική Περικύκλωσης της Ελλάδας και της Κύπρου εξυφαίνει η Τουρκία, με στόχο να μετατρέψει την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο σε «Τουρκική Λίμνη», θέτοντας την περιοχή, αλλά και τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων, υπό τον πλήρη γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό της έλεγχο.

Όπως αποκαλύπτει  η «Σημερινή» της Κυριακής μέσα από στοιχεία και χάρτες, η Άγκυρα, παρά τη δραματική επιδείνωση στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, συνεχίζει να σχεδιάζει και να συμπεριφέρεται «αυτοκρατορικά», μη εφιστάμενη του οράματος για ανασύσταση της Οθωμανικής ηγεμονίας.

Οι Τουρκικοί «αυτοκρατορικοί» χάρτες οριοθετούν την περιοχή από το Ιόνιο, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, το Σουέζ και τη Σομαλία ως σφαίρα επιρροής και επικυριαρχίας, με τη χώρα μας να διαδραματίζει τον κομβικότερο ρόλο στην υλοποίηση των Τουρκικών στρατηγικών αναθεωρητικών σχεδιασμών.

Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα Ηνωμένα Έθνη ετοιμάζονται για έναν νέο γύρο συνομιλιών στο Κυπριακό, η Τουρκία, παρά την αντιπαράθεσή της με τις ΗΠΑ και την οικονομική κρίση, συνεχίζει ακάθεκτη την αυτοκρατορική της πολιτική.

Επί τη βάσει στοιχείων, διάθεσης στρατιωτικών μονάδων και χαρτών παραθέτουμε τον Τουρκικό Σχεδιασμό από το Ιόνιο ως τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, τη Μέση Ανατολή και την Κύπρο και, από εκεί, ως τις Βάσεις που διαθέτει στη Σομαλία και στο Κατάρ, το οποίο στηρίζει οικονομικά την Άγκυρα με 15 δις δολάρια.

Μάλιστα, ο Ερντογάν εκτιμά ότι εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν την ίδια πολιτική απέναντί του, είναι δυνατό να βρει στήριξη στη Μόσχα, η οποία ακόμη και αν ισχυριστεί κάποιος ότι και αυτή θα βολευόταν με μια εξασθενημένη οικονομικά Τουρκία, καθόλου δεν θα έλεγε όχι στην εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μαζί της, για να προκαλέσει  νέα ρήγματα και αποσταθεροποίηση στο ΝΑΤΟ.

Υ.Γ. Απόρρητο χάρτη με κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ αποκάλυψε Αμερικανός αξιωματούχος.

Αποκάλυψη βόμβα του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ με την παρουσίαση χάρτη στον οποίο αναφέρονται τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο γύρω από την Κύπρο, αλλά και τις υποδομές αξιοποίησής τους. Στον συγκεκριμένο χάρτη δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here