ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Το σχέδιο «Suga» της Τουρκίας για σύγκρουση με την Ελλάδα.

0
520

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε γνωστό ΜΜΕ. Σε νέα έγγραφα που έβγαλε στη δημοσιότητα, περιγράφει το σχέδιο τούρκων στρατιωτικών για κρίση στο Αιγαίο με την κωδική ονομασία «Suga».

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο είχε αποκαλυφθεί και στο παρελθόν, σήμερα όμως έρχονται νέα στοιχεία στη δημοσιότητα. Πιο συγκεκριμένα το τουρκικό Επιτελείο μαζί με το σχέδιο Βαριοπούλα το 2003, είχε σχεδιάσει και τουρκική απόβαση και κατάληψη στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο με την επωνυμία σχέδιο «Suga».

Τα νησιά αυτά δεν είχαν επιλεγεί τυχαία, καθότι οι τρείς προαναφερθείσες νήσοι αποτελούσαν μέρος της λίστας με τα νησιά τις νησίδες και τις βραχονησίδες των οποίων σύμφωνα κατά τους Τούρκους η κυριότητα δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα.

Τα νησιά αυτά κατά το τουρκικό σχέδιο, θα καταλαμβάνονταν από ολιγομελές τμήμα της δύναμης SAT-SAS του τουρκικού Ναυτικού η οποίο θα πραγματοποιούσε αποβατική ενέργεια.

Μαζί με τη δύναμη αυτή θα συμμετείχε και μία ομάδα αμφίβιων καταδρομών, η οποία θα είχε ως αποστολή την καταστροφή των υποδομών και των κέντρων διοίκησης των δύο νησιών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σχέδιο «Suga», προετοιμάστηκε από τον αρχηγό του Τμήματος Σχεδιασμού Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων το 2003, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με μια έκθεση στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, εκατοντάδες έγγραφα που βρέθηκαν σε σκληρό δίσκο, έδειξαν ότι το σχέδιο είχε πράγματι τεθεί σε κίνηση και ότι είχε σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Το σχέδιο όριζε την δημιουργία σκόπιμου προβλήματος μέσω στρατιωτικών ασκήσεων που θα πραγματοποιούνταν στο Αιγαίο Πέλαγος και θα έφερνε την Τουρκία σε σύγκρουση με την χώρα μας.

Το προτεινόμενο επιχειρησιακό σχέδιο απαριθμούσε τρεις υποενότητες:

-το προπαρασκευαστικό στάδιο,

-το στάδιο διαμόρφωσης του λειτουργικού περιβάλλοντος και

το τελικό στάδιο δράσης, με στόχο τη δημιουργία μικρών συγκρούσεων προκειμένου να κλιμακωθεί σταδιακά η ένταση για να αναγκάσει την Τουρκική κυβέρνηση να κηρύξει περιορισμένη στρατιωτική κινητοποίηση σε τμήματα της Τουρκίας κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου και της περιοχής του Μαρμαρά συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης.

Το σχέδιο δράσης ανέφερε την χρησιμοποίηση Τούρκων ψαράδων ως «πιόνια». Αυτό το βλέπουμε και στις μέρες μας, με τους Τούρκους ψαράδες να χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στο Αιγαίο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here