ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Κ. Ήσυχου: «Έχουμε 400.000 αρχεία της Βερμαχτ που αποδεικνύουν την λεηλασία της χώρας από τους Γερμανούς στον Β’ΠΠ»

0
267

Πολύτιμα έγγραφα που αποδεικνύουν περίτρανα τις γερμανικές θηριωδίες και την λεηλασία της χώρας κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής και ενισχύουν τις ελληνικές διεκδικήσεις αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Κώστας Ήσυχος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην Βουλή στις 11/03/2015 είπε πως στο αρχείο του ελληνικού υπουργείου βρίσκονται 400.000 αρχεία των γερμανικών κατοχικών ενόπλων δυνάμεων γνωστών και ως Βερμαχτ τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ψηφιοποίησης.

Συμπλήρωσε πως τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν:

– Παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές κατά την περίοδο 1941 – 1944
– Εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων και ορυκτών
– Καταστροφές ιστορικών μνημείων.
– Καταστροφή υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμοι

Επισήμανε δε πως τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης καθώς είναι γερμανικά και άρα αποτελούν «ομολογία» ενοχής.

Πέραν αυτών, ο υπουργός υποστήριξε ότι η διεκδίκηση πρέπει να λάβει χαρακτηριστικά διεθνοποιημένου αιτήματος και να μην περιοριστεί ως διμερές ζήτημα μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας.

Πρότεινε την προσφυγή στην Unesco ώστε να διελεγχθεί «διεθνής έρευνα σε Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και διασταύρωση με τα δικά μας στοιχεία» προκειμένου να εντοπιστούν κλεμμένα αντικείμενα. Στην συνέχεια, είπε πως πρέπει να γίνει κοστολόγηση της ζημιάς ή της παράνομης είσπραξης κερδών από τα κλεμμένα αντικείμενα

Επιπροσθέτως, σημείωσε την ανάγκη διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης στην οποία θα μετέχουν «κορυφαίοι διανοούμενοι, ιστορικοί και απόγονοι στρατιωτικών Αυστραλών και Νεοζηλανδών που πέθαναν στην Κρήτη».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here