ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ντροπής του Βαρουφάκη για τον Χαρδούβελη!!

0
268

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε πριν από λίγο, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως αποκάλυψε, χρειάστηκε τρεις ημέρες για να πάρει στα χέρια του τη δανειακή σύμβαση διότι την είχε μαζί του ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Μείζον ζήτημα λειτουργίας του ελληνικού κράτους δημιουργείται μετά την καταγγελία του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πως όταν ανέλαβε καθήκοντα δεν έβρισκε ούτε τα επίσημα έγγραφα που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές.

«Ζήτησα τη δανειακή σύμβαση. Πήρε 3,5 μέρες να βρεθεί διότι δεν υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών. Την αρχική και τη μετέπειτα σύμβαση με το ΔΝΤ αναγκάστηκα ο ίδιος να έρθω σε επαφή με το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον για να το πάρω!

Πρόκειται για μια εικόνα που μας θλίβει όλους. Δεσμεύομαι, πως όταν εγώ αναχωρήσω από το υπουργείο Οικονομικών, ο επόμενος δεν θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την αποκάλυψη:

{videobox}ck21Ay7dsaI{/videobox}

Σε άλλο σημείο της παρέμβασή του ο κ. Βαρουφάκης τόνισε:

«Η οργή μου για την απουσία αντιγράφου δανειακής σύμβασης της χώρας, ήταν μεγάλη εκείνη τη στιγμή.

Δεν θα εγκαλέσω τον κ. Χαρδούβελη για ένα λόγο, πρέπει να εγκαλέσουμε όλους μας γιατί υπάρχει αυτό το νομοθετικό κενό, πρέπει να νομοθετήσουμε άμεσα, ελπίζω και εύχομαι καμία πτέρυγα να μην διαφωνήσει γι' αυτό το νομοθετικό αίτημα που θα αρχίσει να επουλώνει τις μεγάλες πληγές του ελληνικού δημοσίου»

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε τέλος ότι δεν ήξερε πως ο κάθε υπουργός «κρυμμένος» πίσω από τη δυνατότητά που του δίνεται, μπορεί να παίρνει μαζί του το προσωπικό του αρχείο, μπορεί να αφαιρέσει κρατικό υλικό.

Διευκρίνισε δηλαδή πως η νομοθεσία επιτρέπει σε υπουργούς να παίρνουν έγγραφα, κάτι τέτοιο όμως καταδεικνύει όπως υπογράμμισε την ασυνέχεια του κράτους.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here