ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Σάφα στα Panama Papers σε ρόλο «μπροστινού» για Υπουργό Εξωτερικών!

0
230

Ένα όνομα-φωτιά, που τον ξέρουμε καλά στην Ελλάδα, βρίσκεται στην λίστα των Panamapapers. Πρόκειται για τον διαβόητο Ισκαντάρ Σάφα, τον άνθρωπο που έφερε ο Βενιζέλος ως σωτήρα στην Ελλάδα δίνοντας του εκατομμύρια για το περιβόητο σκάνδαλο των υποβρυχίων σε μία σκανδαλώδη σύμβαση την οποία ακόμα και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήριζαν «διπλάσιο σκάνδαλο από αυτό του Τσοχατζόπουλου».

Και όμως, ο Σαμαράς και ο Αθανασίου με μία απίστευτη μεθόδευση, έκλεισαν την βουλή όταν η δικαιοσύνη έστειλε τον φάκελο ζητώντας την άρση ασυλίας του Βενιζέλου!!

Είναι πραγματικά πρωτοφανές ότι αυτό το σκάνδαλο το έκανε νόμο ο Βενιζέλος προκαλώντας την οργή της στρατιωτικής δικαιοσύνης, που όμως ήταν αδύνατον να κάνει οτιδήποτε αφού ο Βενιζέλος είχε νομοθετήσει την …ασυλία του (!!) με τον νόμο μη ευθύνης υπουργών.

Διαβάστε σχετικά: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παπανδρέου-Βενιζέλος-Σαμαράς έστησαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατά του δημοσίου με τον Σάφα!

Δόλιος είναι και ο ρόλος του ΔΝΤ στην υπόθεση, αφού ανέχθηκε την «μονομερή νομοθέτηση» του σκανδάλου, την ώρα που εισηγήτο σφαγή συντάξεων και μισθών. Το ίδιο ακριβώς έκανε και στην Μοζαμβίκη όπου επέτρεψε στον Σάφα να εισπράξει 1,2 δις δολλάρια με swap την ώρα που ο λαός πέθαινε από την πείνα.

Όταν το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε, το ΔΝΤ υποστήριξε ότι «εξαπατήθηκε» και «δεν κατάλαβε»! Προφανώς το τρίγωνο Λαγκάρντ, Ταπί και Σάφα «βοήθησε» στο να κάνει το ΔΝΤ τα στραβά μάτια σε μία συμφωνία που ισοδυναμεί με το 53% του δημοσίου χρέους της Μοζαμβίκης και οδηγεί τον λαό σε εξόντωση.

Το ίδιο φυσικά και στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει την θέση μας ότι το ΔΝΤ είναι ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων που θησαυρίζουν σε όποια χώρα «σώζει» το ταμείο.
Ενδεικτικό του τρόπου που λειτουργούν αυτά τα συμφέροντα, είναι ο τρόπος που κινήθηκε ο Σάφα και η Μοσάκ Φονσέκα για να κρύψει τις ύποπτες συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, η μία εταιρεία συμφερόντων Σάφα χρησιμοποιήθηκε για να αγοραστεί το μεγαλύτερο Γιωτ στην υφήλιο, το «Ecstasea» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Στις 4 Ιουνίου του 2009 λοιπόν, φτάνει στην Mossack Fonseca το αίτημα κάποιου Iskandar Safa προκειμένου να αναλάβουν την εταιρεία του, Mashdale SA ώστε να μπορέσει να αγοράσει το πολυτελές σκάφος, νηολογημένο στα νησιά Κέιμαν. Το αίτημα μεταφέρθηκε στο τμήμα ελέγχου της εταιρείας, το οποίο ενέκρινε τους πελάτες βάσει του προφίλ τους, προκειμένου να μην εμπλακεί η εταιρεία σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εσωτερικής αλληλογραφίας που διέρρευσαν, στο τμήμα σήμανε συναγερμός. Η επικεφαλής Gabriela Agrazalez, απέρριψε αμέσως το αίτημα, λέγοντας ότι «το προφίλ αυτού του ανθρώπου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» (!!) Ο άνθρωπος δηλαδή που δεν μπορούσε να γίνει δεκτός ούτε στην σφηκοφωλιά των οφσορ, ξεσήκωσε το δημόσιο ταμείο με εντολή Βενιζέλου!

Ακολούθησε αλληλογραφία επί 8 ημέρες, προκειμένου το τμήμα να πειστεί να εγκρίνει την συναλλαγή. Και εκεί βγαίνει άλλο ένα μεγάλο λαυράκι: «Ο Σάφα πρέπει να γίνει δεκτός διότι η εταιρεία που εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος, έχει πραγματικό ιδιοκτήτη την αυτού μεγαλειότητα, Σείχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ, της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι και υπουργού εξωτερικών!» Αυτό ήταν το επιχείρημα στελέχους του λονδρέζικου γραφείου που τον πρότεινε, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις του τμήματος ελέγχου.

«Ε εντάξει, δεν είμαστε και δικαστές για να κρίνουμε τους ανθρώπους» ήταν η εισήγηση του γενικού διευθυντή της εταιρείας, για να δικαιολογήσει την τελική έγκριση που έδωσε.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2015 έρχεται και η εντολή: «The intention was to create a company named Palomar Energy Holdings in the British Virgin Islands which would Privinvest Iksandar Safa partner and the final beneficiary.»

Μέχρι την επίσημη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την ICIJ, ας ευχηθούμε η δικαιοσύνη να κινηθεί ακαριαία. Ο κύριος Σάφα είναι και ο μεγαλομέτοχος της Marfin, για όσους το έχουν ξεχάσει.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here