ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ρώσου Πρέσβη: Η αποστολή του Μ. Σαρρή στη Μόσχα ήταν παγίδα!!

0
396

Σε αποκάλυψη βόμβα προχώρησε ο Ρώσος πρεσβευτής Βιατσεσλαβ Σιουμσκι, ότι ουδέποτε συζητήθηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η παροχή δανείου για να αποφευχθεί η δήμευση των τραπεζικών καταθέσεων.

Στην αποκαλυπτική συνέντευξή του στο «Σίγμα», ο Ρώσος Πρέσβης Βιατσεσλαβ Σιουμσκι, αποκάλυψε ότι τις κρίσιμες εκείνες μέρες του Μαρτίου 2013, ο τέως Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, πήγε στη Μόσχα απροετοίμαστος, με αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια να στεφθεί με αποτυχία.

«Οι προτάσεις που πήρε μαζί του (ο κ. Σαρρής) στη Μόσχα, δεν ήταν καλά μελετημένες. Δεν ήταν προτάσεις, σωστά προετοιμασμένες για σοβαρή συζήτηση και διαβούλευση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης του μηνύματος του Ρώσου πρεσβευτή το defencenet.gr επικοινώνησε με κύκλους της ρώσικης πρεσβείας στη Λευκωσία.

Ο Κύπριος υπουργός οικονομικών Μιχάλης Σαρρής ανέβηκε στη Μόσχα μόνο για να συζητήσει την επέκταση του πρώτου δανείου, και την μείωση του επιτοκίου. Θέσανε στον Μ. Σαρρή οι Ρώσοι έθεταν ζητήματα γεωστρατηγικών διευκολύνσεων, και ενεργειακών θεμάτων και η απάντηση του Σαρρή ήταν σύμφωνα με τους ρωσικούς κύκλους ότι «εγώ είμαι εξουσιοδοτημένος να μιλήσω μόνο για το δάνειο (το πρώτο των 2,5 δις) τίποτε άλλο δεν μπορώ να διαπραγματευτώ»!

Η αποστολή του Σαρρή είχε ένα και μοναδικό λόγο, να «παγιδευτεί» η Μόσχα και να φανεί σε Ελλάδα και Κύπρο ότι δεν είναι διατεθειμένη να βοηθήσει, και έγινε για επικοινωνιακούς λόγους δυσφήμησης της Ρωσίας στον ελληνικό και ελληνοκυπριακό λαό.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προσπάθησε με δήλωσή του να αντιπαρατεθεί και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα….

«Σε σχέση με τις δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη ο Πρόεδρος απάντησε ότι ο κ. Σαρρής, είχε συγκεκριμένες προτάσεις.

Στη συνομιλία του με το Ρώσο Πρόεδρο, ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης, είχε αναφέρει όλα τα σημεία που ενδιέφεραν τις δύο πλευρές προκειμένου να υπάρξει μια θετική από πλευράς Ρωσίας απάντηση».

«Δεν θα επιτρέψω μέσα από απαντήσεις προς το Πρέσβη της Ρωσίας να δοθεί η εικόνα ότι βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε.

Στην απάντησή του ο Κύπριος Πρόεδρος ξεκαθαρίζει αυτό που είπε ο Ρώσος πρεσβευτής ότι ο Μ. Σαρρής πήγε στην Μόσχα με συγκεκριμένες προτάσεις και πέρα από αυτές δεν μπορούσε να συζητήσει ουδέν.

Με έναν λεκτικό ελιγμό προς αποφυγήν δήθεν αντιπαράθεσης σύγκρουσης με την Ρωσία (κάτι που έχουν καταφέρει και τα δύο ελληνικά κράτη με την στάση τους) βάζει τελεία στο θέμα χωρίς καμία εξήγηση ουσίας, αλλά ακριβώς με αυτά που αποφεύγει να πει, εξηγεί τα πάντα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here