ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ των FT: ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ήθελε να κάνει ο Μητσοτάκης τις αρχαιότητες της Ελληνικής κληρονομιάς με το Βρετανικό Μουσείο.

0
164

Οι Μυστικές συναντήσεις που αποκαλύπτουν τους…Προεκλογικούς σχεδιασμούς του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Κυριάκος Μητσοτάκης όχι απλά παζάρευε χωρίς καμία ενημέρωση της Βουλής την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, αλλά ήθελε να κάνει “Καροτσάκι” ουσιαστικά και σημαντικότατων εκθεμάτων Ελληνικών μουσείων που θα πηγαίνουν και θα έρχονται στην Βρετανία όλη την ώρα!

Μάλιστα οι συζητήσεις γίνονταν σε πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων στο Νάιτμπριτζ του Λονδίνου, δίπλα στο Μπάκιγχαμ και το Χάιντ Παρκ, όπως περιγράφουν με λεπτομερέστατο ρεπορτάζ τους οι Financial Times.

Γλυπτά Παρθενώνα: Οι κρυφές συναντήσεις Τζορτζ Όσμπορν-Κυριάκου Μητσοτάκη και οι μυστικές διαπραγματεύσεις για το deal-Το προφίλ του «υπόγειου» συνομιλητή του Έλληνα Πρωθυπουργού - thefaq.gr

Συνομιλητής του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν σύμφωνα με την εφημερίδα ο Πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν, πρώην κορυφαίο στέλεχος κυβερνήσεων των Συντηρητικών, σε δύο διαφορετικές συναντήσεις, τον Νοέμβριο του 2021 και στα τέλη του 2022.

Ο πρώην «Υπουργός Οικονομικών της λιτότητας» στη Βρετανία βρήκε στο πρόσωπο του Μητσοτάκη κάποιον με τον οποίο μπορούσε να συνεννοηθεί, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το τι συζήτησαν και πώς συνεννοήθηκαν, γίνεται σαφές από το ότι δεν έχει μιλήσει δημόσια για αυτές τις επαφές, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν εις βάρος του Έλληνα Πρωθυπουργού ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Στο τραπέζι βρίσκεται η ιδέα περί «ανταλλαγής» εκθεμάτων, «δανεισμού», ακόμη και «ενεχυρίασης» άλλων σημαντικών εκθεμάτων Ελληνικών μουσείων, που πρακτικά θα χρησιμοποιηθούν ως…όμηροι που θα παραδοθούν στο Βρετανικό Μουσείο όσο κλεμένα γλυπτά του Παρθενώνα θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Μάλιστα, στις ιδέες που φέρονται να συζήτησαν διεξοδικά Μητσοτάκης και Όσμπορν τα μοναδικά έργα τόσο του Παρθενώνα όπως άλλα (π.χ. τοιχογραφίες της Σαντορίνης, η Μάσκα του Αγαμέμνονα, κτλ.) θα καταλήξουν να είναι μόνιμα σε διαδικασία…περιοδείας μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Η προσβολή στον Ελληνικό και Παγκόσμιο Πολιτισμό δεν θα μπορούσε να περιγραφεί σαφέστερα από τον χαρακτηρισμό που περιλαμβάνει η ίδια η δήλωση του Βρετανικού Μουσείου, που μιλάει για «συζητήσεις με την Ελλάδα για μια εταιρική σχέση σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here