ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Υπό πειθαρχική και ποινική διερεύνηση δικαστές του ΣτΕ για την διάπραξη βαρύτατου παραπτώματος!

0
266

Αναμφίβολα οι αποφάσεις του ΣτΕ οφείλουν να γίνονται απολύτως σεβαστές.

Βασική αρχή όμως του Συντάγματος και του κανονισμού του ΣτΕ είναι η μυστικότητα της διάσκεψης μέχρι την δημοσίευση της απόφασης. Με ευθύνη πειθαρχική και ποινική. Για την ακρίβεια μέχρι την επίσημη δημοσίευση της απόφασης, δεν υπάρχει απόφαση.

Αλίμονο λοιπόν σε εκείνους που έκαναν τις διαρροές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πέραν του ότι διέπραξαν βαρύτατο πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα, η δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει με ποιά σκοπιμότητα παραβίασαν την διαδικασία και ποιοί άλλοι εμπλέκονται σε αυτό το έγκλημα.

Οι ευθύνες λοιπόν των δικαστών του ΣτΕ είναι τεράστιες και ο Πρόεδρος του ΣτΕ οφείλει άμεσα να διατάξει έρευνα προκειμένου να βρεθεί ποιός ή ποιοί έκαναν την διαρροή και ποιοί οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτό το βαρύτατο πειθαρχικό και ποινικό παράπτωμα.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με πρωτοφανές σκάνδαλο που κλονίζει τα θεμέλια της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης με απρόβλεπτη εξέλιξη για το ποιοί άλλοι εμπλέκονται, πέραν των συγκεκριμένων μελών που έκαναν την διαρροή.

Το μήνυμα αυτό απευθύνεται και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έσπευσε μέσω Κουμουτσάκου – ποιόν άλλον θα διάλεγε ο Κυριάκος εκτός από τον ευάλωτο πύραυλο Κουμουτσάκο κατά Μουσσά να κάνει την βρώμικη δουλειά – να ανακοινώσει ότι «ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός στο σύνολο του». Ποιός του το διέρρευσε και με ποιά σκοπιμότητα; Ποιός παραβίασε καθήκον και Σύνταγμα για να εξυπηρετήσει τον κύριο Μητσοτάκη;

Και εάν η απόφαση δεν είναι αυτή, αλλά όπως σύμφωνα με την στοιχειώδη λογική απεφάνθη μόνον για το σημείο που αφορά το ΕΣΡ και όχι για το σύνολο του νόμου, που θα κρυφτεί ο κύριος Μητσοτάκης και οι όμοιοι του;

Διότι σε μία τέτοια περίπτωση, που είναι και η πιθανότερη σύμφωνα με κορυφαίους νομικούς, θα προκύψει τεράστιο πολιτειακό θέμα που θα αφορά όχι μόνον ολίγους ανέντιμους δικαστές αλλά την ύπαρξη ενός ολόκληρου κυκλώματος που έδρασε με σκοπό να υποσκάψει το ίδιο το πολίτευμα.

Αναμένουμε λοιπόν την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ που θα οδηγήσει πολύ κόσμο στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Και η δικαιοσύνη στα του οίκου της, οφείλει να είναι αμείλικτη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here