ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Harvard: «Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συνδέονται με πνευμονική νόσο»!

0
187

Το «Diacetyl», μια αρωματική χημική ουσία που συνδέεται με περιπτώσεις σοβαρή πάθηση του αναπνευστικού, βρέθηκε σε περισσότερο από το 75% τοις εκατό των ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύση και υγρών επαναπλήρωσης που δοκιμάσθηκαν από ερευνητές του Harvard στη Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Δύο άλλες συναφείς, δυνητικά επιβλαβείς ενώσεις βρέθηκαν επίσης σε πολλές από τις δοκιμασμένες γεύσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται ποικιλίες με μεγάλη απήχηση στους νέους, ακόμη και σε μαλλί της γριάς.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε online στις 15/12/2015 σε «Environmental Health Perspectives».

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στους χώρους εργασίας της αρωματικής βιομηχανίας έχουν προειδοποιήσει τους εργαζομένους για την ουσία «Diacetyl» λόγω της συσχέτισης μεταξύ εισπνοή των χημικών και την αποφρακτική βρογχιολίτιδα, ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος, κοινώς γνωστή ως «πνεύμονα ποπ κορν», επειδή εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε εργαζόμενους που εισέπνεαν τεχνητό άρωμα βουτύρου στους φούρνους μικροκυμάτων σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας ποπ κορν.

«Η αναγνώριση των κινδύνων που σχετίζονται με την εισπνοή αρωματικές χημικές ουσίες που ξεκίνησε με το «πνεύμονα ποπ κορν» πριν από μια δεκαετία.

Ωστόσο, το «Diacetyl» και άλλες συναφή αρωματικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε πολλές άλλες γεύσεις, συμπεριλαμβανομένων αρώματα φρούτων, αρώματα αλκοόλ, και καραμέλας σε γεύσεις στα ηλεκτρονικά τσιγάρα μας, «είπε ο επικεφαλής συγγραφέας Joseph Allen, βοηθός καθηγητής επιστημών αξιολόγησης της έκθεσης.

Υπάρχουν επί του παρόντος περισσότερες από 7.000 ποικιλίες αρωματικού e-τσιγάρου και του υγρού που περιέχει νικοτίνη που χρησιμοποιείται σε συσκευές πολλαπλών χρήσεων) στην αγορά.

Παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητα και η χρήση των e-τσιγάρων συνεχίζει να αυξάνεται, υπάρχει έλλειψη δεδομένων σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους.

E-τσιγάρα δεν ελέγχονται σήμερα, παρόλο που η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εκδώσει ένα προτεινόμενο κανόνα να περιλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, υπό την εξουσία της ρύθμισης ορισμένων προϊόντων καπνού και προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη.

Allen και οι συνεργάτες της εξέτασαν 51 τύπους αρωματισμένα e-τσιγάρα και τα υγρά που πωλούνται από τις κορυφαίες μάρκες για την παρουσία του «Diacetyl» – ακετοϊνης, και 2,3-πεντανοδιόνη – δύο σχετικές αρωματικές ενώσεις που μπορούν να αποτελέσουν αναπνευστικό κίνδυνο στο χώρο εργασίας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here