ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων μετά από έναν αιώνα σιωπής…του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου.

0
484

Μια συζήτηση με τον δημιουργό του αγγλόφωνου ντοκιμαντέρ.

1913-1923: Σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες σφαγιάστηκαν και εκατομμύρια διώχθηκαν από τα σπίτια τους και τις πατρίδες τους από τους Τούρκους, ως μέρος της «εκκαθάρισης» των χριστιανικών πληθυσμών από τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ιμπεριαλιστική βία, βαρβαρότητα και έλλειψη στοιχειωδών ανθρωπιστικών αισθημάτων “ενορχήστρωσαν τη Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσύριων”.

Εκκωφαντική σιωπή για σχεδόν 100 χρόνια, αδιαφορία από τις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις και καμία απολογία από το τουρκικό κράτος για τα εγκλήματα του παρελθόντος.

Αυτό φαίνεται πως αλλάζει πλέον με το διεθνές ντοκιμαντέρ «Lethal Nationalism: Genocide of The Greeks 1913-1923» (www.lethalnationalism.com).

Το έργο αυτό φέρνει στο προσκήνιο την τραγική ιστορία της Γενοκτονίας και φροντίζει να αναδείξει το ζήτημα στον αγγλόφωνο κόσμο, όπου η έλλειψη ενημέρωσης για την εξάλειψη του Ελληνικού πληθυσμού από τη Μικρά Ασία και την Ανατολή αποτελεί, τουλάχιστον, εγκληματική αδιαφορία.

«Στο OnAir Productions, είμαστε μια Ελληνική μονάδα παραγωγής από πατέρα και γιο. Ο πατέρας μου, Σπύρος Λαμπρινάτος που είναι ο μέντορας μου. Πήρε τα σχέδιά μου για αυτό το ντοκιμαντέρ και τα τελειοποίησε. Θέλαμε να τιμήσουμε τους Έλληνες και τα ανθρώπινα δικαιώματα», μας λέει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ που εδρεύει στο Σικάγο των ΗΠΑ, Παναγιώτης Λαμπρινάτος.

«Ο Σπύρος και εγώ συνθέσαμε μια υποδειγματική ομάδα έμπειρων επαγγελματιών με πολλά βραβεία Emmy και Peabody ανάμεσά τους, ενώ και η εμπειρία του Χόλιγουντ δεν λείπει λόγω του Αφηγητή μας», συνεχίζει.

«Η κύρια ομάδα που συγκροτήσαμε είναι όλοι πρώην δημοσιογράφοι του CBS News, ο Παναγιώτης Λαμπρινάτος και ο Σπύρος Λαμπρινάτος έχουμε επίσης συλλογικά 40 ή περισσότερα χρόνια ως ειδησεογράφοι στο CBS πριν ξεκινήσουμε την OnAir Productions.

Ο συγγραφέας μας, ο John McCarthy είναι ένας αναγνωρισμένος συγγραφέας και παραγωγός που πέρασε επίσης χρόνο στο CBS News, ο Τζον Ντέιβις, επίσης δημοσιογράφος από το CBS News δούλεψε ως παραγωγός στην ταινία, το υπόλοιπο αρκετά μεγάλο πλήρωμα μας είναι όλοι έμπειροι σε κορυφαίες αγορές. Την ομάδα ολοκληρώνει ο θρυλικός, παγκοσμίου φήμης ντοκιμαντερίστας και διασημότητα Bill Kurtis», μας εξηγεί ο κ. Λαμπρινάτος.

Ο θρυλικός Bill Kurtis, που αφηγείται αυτό το μοναδικό ντοκιμαντέρ, ανέφερε:

«Αυτή η παραγωγή είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα με τα οποία έχω συσχετιστεί ποτέ και παρέχει ένα απογοητευτικό μάθημα για το γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα δεινά που προκαλούνται από τη γενοκτονία».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

-Dr. Bernard Coulie – The Genocide of Pontic Greeks and Assyrians.

-Greek Genocide Survivor Testimonies

A compilation of 7 survivor testimonies by Greeks of the former Ottoman Empire (today Turkey) who witnessed the genocide during the period 1914-1923.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here