ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Βρόμικος και Επικίνδυνος ρόλος της Βρετανίας στην συνεχιζόμενη Κυπριακή τραγωδία.

0
342

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε καταγγείλει στην Βουλή ευθέως τον βρώμικο ρόλο της Αγγλίας στην τραγωδία της Κύπρου, δυστυχώς όμως από τότε γενική Μούγκα.

Σε λίγες ημέρες θα θρηνήσουμε την απώλεια τόσων Ελληνικών ψυχών πάνω στην Κύπρο, μαζί με την απώλεια του κοντά τού 40% αυτής.

Καπάκι όμως την επομένη θα πανηγυρίσουμε την επάνοδο της Δημοκρατίας στην χώρα μας. Λίγες μέρες μετά ο Κ. Καραμανλής σε ομιλία του στην Βουλή κατήγγειλε την Αγγλία. Και από τότε επικρατεί γενική Μούγκα!

Τα δεινά του νησιού τα προκάλεσαν σωρεία σφαλμάτων αρχής γενομένης από τις Συνθήκες Λονδίνου-Ζυρίχης. Λάθος μικρό μεν, λάθος δε.

Η αρχή έγινε, λίγο πριν των εν λόγω Συνθηκών, από την υποδοχή πού επεφύλαξε ο λαός (ο ΛΑΟΣ ξανά ο ΛΑΟΣ) στον στρατηγό  Γρίβα ΔΙΓΕΝΗ αρχηγού της ΕΟΚΑ. Εκεί πολλοί ταράχθηκαν. Παρά πολύ μάλιστα.

Παραμερίστηκε όμως αυτό ΑΜΕΣΩΣ και πλήρως σε Ελλάδα και Κύπρο. Τού ειπώθηκε «Εσύ μέχρι εδώ. Τώρα εμείς» και αμέσως στην μπάντα ο ελευθερωτής. Στην μπάντα κατά απαίτηση των Άγγλων που γνώριζαν ότι προτιμούσε τον θάνατο παρά τον όρο ΤΟΥΡΔΥΚ.

Και μετά από λίγο διέρρευσε ότι αυτό ήταν η αιτία πού «απεχώρησε», όχι και τόσο σίγουρο, ένεκα του «σιωπητήριου» που του είχε επιβληθεί και ως γνήσιος στρατιώτης ευλαβικά τηρούσε.

Και αυτός είναι ο λόγος πού το Κυπριακό δεν θα γλυτώσεις ποτέ από την άρπαγα Τουρκία και αυτό θα συμβαίνει στο διηνεκές λόγω ΝΑΤΟ. Η Κύπρος πεισματικά εκτός.

Χώρα στο ΝΑΤΟ δεν στρέφεται στρατιωτικά εναντίον άλλης συμμαχικής. Κόρακας Κοράκου μάτι δεν βγάζει. Μπορεί όμως να το κάνει όποιος κόρακας θελήσει εναντίον εκτός συμμαχίας, χώρας, άνετα.

Πολύ περισσότερο  μάλλον όταν κατέχει πιστοποίηση υπεράσπισης αυτής. Ωραίο το παραθυράκι. Αφού δεν μπορεί να προστρέξει προς υπεράσπιση της πληττόμενος χώρας ουδείς εντός συμμαχίας έστω και πιστοποιημένος για αυτό διότι θα βρει μπροστά του συμμαχικό στρατό. Αλλά και εκτός συμμαχίας χώρα θα βρείτε μπροστά της το ΝΑΤΟ στο σύνολο του.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται η Τουρκία και συμπεριφέρεται στην Κύπρο ως μοναδική εγγυήτρια δύναμη απεριορίστου γεωγραφικού χώρου, αφού στις πιο πάνω συνθήκες ουδέ αναφέρεται πού να την περιορίζει χωροταξικά.

Ήδη μάλιστα κατά καιρούς ανακοινώνει πως ότι κάναμε το 74 θα κάνουμε και τώρα. Δεν θα τούς χρειαστεί και μεγάλη προσπάθεια. Με τους (μέχρι το πάτωμα) Τούρκικους προς Αμερικανούς τεμενάδες, αξιωματούχων όλων των βαθμίδων, και κυρίως των Προέδρων αυτών (ο πρώτος από τούς τεμενάδες και γονυπετής μάλιστα ήδη δημόσια εξετελέσθη) ενώπιον τού Προέδρου των ΗΠΑ, Και θα τα καταφέρει. Μαζί με τα συνημμένα αυτών. Παλιά τους τέχνη…

Εμείς τώρα τί κάνουμε; Γιατί να μην επιμείνουμε για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ πακέτο με τις άλλες Βαλκανικές χώρες πρόσφατα (ευκαιρία ίσως μοναδική ) όπως πράξαμε για την ένταξη τού νησιού στην ΕΕ επί Τάσου Παπαδόπουλου;

Το Κύπρος αδέσμευτος και ανεξάρτητος έχει σβηστεί από τις συμφωνίες Λονδίνου (ανάθεμά το) και Ζυρίχης. Όλος ο κόσμος το έχει καταλάβει πλην ημών.

Και να ενταχθεί το νησί στη συμμαχία αν μπορέσει,  ιδίως τώρα. Διότι με το ικετευτικό πρόσωπο τού γονυπετούς Ερντογάν από τη μια και τον τσιτωμένο ψηλά συν το αφ´ υψηλού γουρλωμένο βλέμμα του Μητσοτάκη…πού να σου τα λέω.

Μόνο με τον εκπρόσωπο των Τούρκων εποίκων, όχι των Τουρκοκυπρίων, δίπλα σε κάνα μαγειρείο και πολύ του είναι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here