Απολογισμός πεπραγμένων 9 μηνών της νέας Δημοτικής Αρχής.

0
236

Σε απολογισμό της πορείας και του έργου της Δημοτικής Αρχής, εννέα μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων, προέβη ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στην Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Κηφισιάς «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος».

Η παρουσίαση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής είχε χωριστεί σε 28 ενότητες που αφορούσαν τομείς δράσεις του Δήμου όπως Οικονομία, Κοινωνική Πολιτική, Παιδεία, Καθαριότητα- Ηλεκτροφωτισμός, Περιβάλλον, Τοπική Δημοκρατία κ.α.

Ένας πρώτος απολογισμός με τα σημαντικότερα στοιχεία των ενεργειών και του έργου της Δημοτικής Αρχής, διαδικασία η οποία θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής συνέβαλαν καθοριστικά όλα τα μέλη της Διοίκησης (ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η Γενική Γραμματέας, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης, Διευθυντές Υπηρεσιών, οι Ειδικοί Συνεργάτες κτλ) πολλοί από τους οποίους εργάστηκαν με αυταπάρνηση για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες, ενώ αξίζει να γίνει ειδική αναφορά στους εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εργάστηκαν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας, της πόλης και των δημοτών.

Να σημειώσουμε πως μετά το τέλος της παρουσίασης του απολογισμού ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων καθώς και από τους πολίτες.Παραθέτουμε συνοπτικά σημεία του απολογισμού:

Σεπτέμβριος 2014-Μάιος 2015

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

-Φυσική απογραφή σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου
-Ανανέωση μισθώσεων με χαμηλότερο μίσθωμα κατά 15%
-Στις 100 δόσεις: 461 οφειλέτες του Δήμου
-Εξόφληση από Α’ και Β’ Βάθμια Σχολική Επιτροπή της ΕΥΔΑΠ 39.400€ από οφειλές προηγούμενων Διοικήσεων
-Εξασφάλιση νέων χορηγών 

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε φυσική απογραφή σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Ενδεικτικά, έγινε καταγραφή όλων των τηλεφωνικών γραμμών και διακοπή 60 ανεξάρτητων (τηλεφωνικών) γραμμών, καθώς το κόστος τους ήταν αυξημένο.

Σήμερα, αναμένουμε τις προσφορές των εταιρειών τηλεφωνίας, με σκοπό την εξασφάλιση οικονομικότερων προγραμμάτων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» του Δήμου ενέταξε τις τηλεφωνικές της γραμμές σε ειδικά προγράμματα, με αποτέλεσμα τη μείωση των εξόδων τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

-Συμμετοχή της Κοινωνικής Μέριμνας στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για αστέγους: -Έγκριση 103.440,00€ για 12 τουλάχιστον οικογένειες (Φεβρουάριος 2015)
-Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την UNICEF
-Μεταφορά των Ιατρείων ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) της Ν. Ερυθραίας στο Δρυμπέτειο
-Απαλλαγές τελών και ελαφρύνσεις προς τις ευπαθείς ομάδες
-Πρωτοποριακά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης στα ΚΑΠΗ

Σημαντική προτεραιότητα του Δήμου αποτελεί η Κοινωνική Πολιτική και ιδιαίτερα η μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες. Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ» (ΕΣΠΑ) μέσω του οποίου πρόκειται να επωφεληθούν 12 οικογένειες, για διάστημα ενός έτους (Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2015). 

Σκοπός του Προγράμματος είναι να προσφέρει στις ωφελούμενες οικογένειες στέγαση, να καλύψει είδη πρώτης ανάγκης και να παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή και νομική συμβουλευτική, καθώς και συμβουλές χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο τομέας της Παιδείας αποτελεί τη μόνιμη προτεραιότητα στο Δήμο Κηφισιάς. Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με ενέργειές της να αναβαθμίσει την εκπαίδευση και φροντίζει για την βελτίωση των σχολικών υποδομών.

-Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Κηφισιάς: Αξιοποίηση χορηγιών (ύψους 28.000€)
-Αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και φάκελος για κάθε κτίριο (στέγαστρα, μονώσεις κ.α.)
-Δωρεάν Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές Γ’ Λυκείου
-Απαλλαγή της χρέωσης στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Κηφισιάς και νέος κύκλος διαλέξεων
-Έγκριση λειτουργίας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) 

Δημιουργήσαμε φάκελο για κάθε Σχολείο σε συνεργασία με τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, αναδείχθηκαν αρκετά προβλήματα σε επίπεδο κτιριακών υποδομών των σχολείων, τα οποία επιλύθηκαν άμεσα.

Για το σκοπό αυτό, συστάθηκε ευέλικτο εξωτερικό συνεργείο, το οποίο σπεύδει άμεσα για την αποκατάσταση όλων των ζημιών στα Σχολεία.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Τεχνικά Συνεργεία του Δήμου εκτελούν καθημερινά έργα για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων, την απελευθέρωση πεζοδρομίων από εμπόδια, μικροεπεμβάσεις ή εργασίες συντήρησης σε Παιδικούς Σταθμούς, σχολικά και άλλα Δημοτικά κτίρια, ενώ κάνουν τοποθέτηση και συντήρηση στυλίσκων και πινακίδων σήμανσης.

-Αποκαταστάσεις και απελευθερώσεις πεζοδρομίων
-Επισκευές κυβόλιθων
-Αποκαταστάσεις πεζοδρομίων και πεζοδρόμων σε 18 σημεία του Δήμου, ενδεικτικά αναφέρονται: Γυμναστήριο Ζηρινείου, Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου (Εθνική Τράπεζα), Λεωφόρος Κηφισίας, ΗΣΑΠ Κηφισιάς, Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, Τατοΐου, Χαριλάου Τρικούπη, Στροφυλίου, Σαρανταπόρου, Ευαγγελίστριας, Θάσου, Ιλισίων, Μακεδονίας, Ρέμβης, Εμ. Μπενάκη, Πλάτωνος, Αριστείδου και Φρύνης. 

Ως προς τις επισκευές των κυβόλιθων, πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις σε 10 σημεία, ενδεικτικά αναφέρονται: Ο κοινόχρηστος χώρος γύρω από την εκκλησία της Αγίας Ματρώνας, ο πεζόδρομος της οδού Θήρας, οι οδοί Κολοκοτρώνη, Σκουφά, Φωκαίας, Καζαντζάκη, Αργυροπούλου και Κολοκοτρώνη, Κ. Βάρναλη, Κρήνης και Πολυτεχνείου και το Αθλητικό Κέντρο (Σπίτι του Αθλητή).

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ

Στελέχωση συνεργείου καλαθοφόρου οχήματος με εναερίτες ηλεκτρολόγους για την άμεση εξυπηρέτηση αιτημάτων.

Για την πιο άμεση εξυπηρέτηση των αιτημάτων των πολιτών, έγινε στελέχωση ενός ακόμη συνεργείου καλαθοφόρου οχήματος, συντήρησης και εξυπηρέτησης εναερίων δικτύων, με οδηγό-χειριστή και δύο εναερίτες ηλεκτρολόγους.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

-Τοποθέτηση μετρητών ακτινοβολίας εγκαταστάσεων κινητής τηλεφωνίας
Αντικαταστάσεις και συντηρήσεις εξοπλισμού αυτόματου ποτίσματος κεντρικών χώρων
-Αισθητική αναβάθμιση δημοτικών χώρων πρασίνου
-Διατήρηση της εμπορικής φυσιογνωμίας του Παραδοσιακού Κέντρου

Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, συνεργάστηκε με την Ε.Ε.Τ.Τ. (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για την τοποθέτηση μετρητών ακτινοβολίας εγκαταστάσεων κινητής τηλεφωνίας, σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

-Συνεχής διάλογος με τους πολίτες (15 Συνοικιακές Συνελεύσεις)
-Αναλογικότερη εκπροσώπηση όλων των Συνδυασμών σε Νομικά Πρόσωπα & Επιτροπές

Επιδιώκοντας τον συνεχή και γόνιμο διάλογο με τους πολίτες, θεμελιώσαμε τον Θεσμό των Συνοικιακών Συνελεύσεων.

Έως τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί 15 Συνοικιακές Συνελεύσεις για τις οποίες έχουν τηρηθεί πρακτικά σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

-Αποχέτευση Ακαθάρτων στην περιοχή Αδάμες
-Παρεμβάσεις σε υφιστάμενα Δημοτικά κτίρια
-Επισκευές Παιδικών Χαρών

Συνεχίζεται το έργο για την αποχέτευση ακαθάρτων στην περιοχή Αδάμες, ενώ αποπερατώνεται το έργο για την 42η κατασκευή εσωτερικών διακλαδώσεων.

Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ

-Κατασκευή Γ’ Βρεφονηπιακού Σταθμού Ν. Ερυθραίας
-Παρεμβάσεις Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και Φωτισμού στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου Νέας Ερυθραίας
-Ανάπλαση Πλατείας Ηρώων και ανάδειξη του Μνημείου εις τους υπέρ πατρίδος πεσόντες
-Απόρριψη αιτήσεων αδειών χρήσης μουσικής για τον περιορισμό της όχλησης 

Μέσω του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», αναβαθμίζονται συνολικά 5 Δημοτικά Κτίρια στη Ν. Ερυθραία. Πρόκειται για σειρά έργων που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Δημαρχείο Ν. Ερυθραίας, το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο, το Πνευματικό Κέντρο (ΚΕΜΜΕ) και το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο.

Μάλιστα, σε ότι αφορά στα δύο Δημοτικά Σχολεία, κάθε κτίριο πρόκειται να αναβαθμιστεί ενεργειακά, πετυχαίνοντας εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 32,02% σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας, πριν από τις παρεμβάσεις που προτείνονται.

ΕΚΑΛΗ

-Δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο Δημοτικής Ενότητας Εκάλης
-Ενέργειες για την αξιοποίηση του ακινήτου «Νάρκισσος»
-Διευθέτηση του θέματος του Εντευκτηρίου
-Επισκευή στεγών σχολικών κτιρίων 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο Δημοτικής Ενότητας Εκάλης. Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο 2015 οπότε και λήγει η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

-Δημιουργία νέων τμημάτων στο Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Παιδείας
-Δημιουργία νέων θεσμών: «Χριστούγεννα στην Κηφισιά», «Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς», «Φεστιβάλ Κηφισιάς» και «Άνοιξη Τεχνών» 

Στα πλαίσια του Προγράμματος Καλλιτεχνικής Παιδείας του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» εντάχθηκαν νέα τμήματα φωτογραφίας, Βυζαντινής Μουσικής και κοσμήματος, ενώ έγινε επέκταση του τμήματος Αγιογραφίας στη Ν. Ερυθραία.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

-Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την αντικατάσταση του ταρτάν του Ζηρινείου Σταδίου Κηφισιάς (Προϋπολογισμός: 230.000,00€)
-Επισκευή και αντικατάσταση μπασκετών σε 3 ανοικτά γήπεδα μπάσκετ
Διοργάνωση ημιμαραθωνίου «Kifisia City Run» 

Τον Ιανουάριο 2015, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την Πράξη «Αντικατάσταση ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του Ζηρινείου Σταδίου Κηφισιάς», συνολικού προϋπολογισμού 230.000,00€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Στις 07/07/2015 θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την επιλογή Αναδόχου, με μέγιστο διάστημα υλοποίησης έργου τους 4 μήνες.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

-Διεύρυνση του ωραρίου του ΚΕΠ Ν. Κηφισιάς

Η Δ/νση Εξυπηρέτησης Πολιτών αναβαθμίστηκε, με το ΚΕΠ της Ν. Κηφισιάς να λειτουργεί και τις απογευματινές ώρες (ως τις 20.00μ.μ.) με το υπάρχον προσωπικό. Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες για το ΚΕΠ Κηφισιάς.

ΥΔΡΕΥΣΗ

-Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης (Ν. Ερυθραία)

Ως προς τα ζητήματα ύδρευσης, έγινε έλεγχος και επισκευή του υπάρχοντος δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ερυθραίας και τοποθέτηση σε αυτό νέων παροχών (αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στις οδούς Λ. Χαριλάου Τρικούπη και Αιγίνης, Χαρ. Τρικούπη και Στροφυλίου, Εθνικής Αντίστασης και Χάλκης, Μιαούλη, Ερυθρών και Πλαστήρα), από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

-Ίδρυση Γραφείου Επιχειρηματικότητας 

Σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ και τον Εμπορικό Σύλλογο Κηφισιάς, ιδρύθηκε το Γραφείο Επιχειρηματικότητας το οποίο προέβη σε καταγραφή όλων των επιχειρήσεων (Εμπορικών, Βιοτεχνικών, Βιομηχανικών-Π.Υ.) που ιδρύθηκαν από το 1992 μέχρι σήμερα, καθώς και σε καταγραφή των ενεργών, και μη, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

-Μήνυμα «ευ ζην» (ευζωίας)
-Νέος στόχος: Διεύρυνση κοινού

Ως νέο επικοινωνιακό όχημα της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης τέθηκε η έννοια της «ευζωίας».

Επιστρατεύοντας ανθρωποκεντρικούς επικοινωνιακούς άξονες, η φετινή Έκθεση έθεσε ως βασικό στόχο τη διεύρυνση του κοινού της.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ»

-Ανανέωση Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής 

Έπειτα από παρεμβάσεις της «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε», το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας, αναμορφώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τους τελευταίους μήνες στο χώρο διοργανώθηκαν επισκέψεις σχολείων, αλλά και Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (21 ΟΤΑ).

ΚΕΜΜΕ

-Νέος εξοπλισμός
-Νέα Τμήματα απασχόλησης μαθητών Α’ Δημοτικού και Κοσμήματος

Στο ΚΕΜΜΕ λειτουργούν η χορωδία και η ομάδα αγιογραφίας, ενώ παρέχονται μαθήματα βυζαντινής μουσικής, ηλεκτρονικών υπολογιστών και αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.

ΖΩΟΦΙΛΙΑ

-Εκδηλώσεις υιοθεσιών και μοίρασμα ειδικών σακουλών για την αποκομιδή των περιττωμάτων των σκύλων
-Πρόγραμμα Στειρώσεων γατών 

Η Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου διοργανώνει κάθε Σάββατο εκδηλώσεις (Puppy Day Events) στο Κέντρο της Κηφισιάς, με σκοπό την υιοθεσία αδέσποτων του Δήμου μας. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, έχουν δοθεί για υιοθεσία 82 σκυλιά και 3 γάτες.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

-Κατάθεση πρότασης για την Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου στην Περιφέρεια και τον ΕΟΤ
-Δημιουργία συνοπτικού ενημερωτικού οδηγού με τα βασικά αξιοθέατα της Κηφισιάς 

Το Γραφείο Επιχειρηματικότητας κατέθεσε πρόταση για την Τουριστική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια και τον ΕΟΤ, ενώ δημιούργησε έναν συνοπτικό ενημερωτικό οδηγό με τα βασικά αξιοθέατα της Κηφισιάς.

Ο Γιώργος Θωμάκος παρουσιάζει το έργο του 9μήνου 

Μέρος πρώτο

{videobox}f0zW_nNp3v4{/videobox}

Μέρος δεύτερο

{videobox}naNy4suMZ7E{/videobox}

Μέρος τρίτον

{videobox}2Cm8sDvbXAk{/videobox}

Μέρος τέταρτον

{videobox}HERXO3zpnlk{/videobox}

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των πολιτών

Μέρος πρώτον

{videobox}cbOre3WYePw{/videobox}

Μέρος δεύτερον

{videobox}uVAt-inOq5s{/videobox}

ΣΧΟΛΙΟ

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γ. Θωμάκος παρουσίασε τον 9μηνο απολογισμό του έργου του Δήμου, παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας του συνδυασμού του, «Δύναμη Ελπίδας» και πολλών επισκεπτών. Παρόντες και Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας και πλήρης η απουσία των Δημοτικών Συμβούλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Η ομιλία του Δημάρχου κράτησε μία ώρα και τριανταπέντε λεπτά και συμπεριέλαβε με σχετική λεπτομέρεια όλους τους τομείς δραστηριότητας του Δήμου με την παρατήρηση του Δημάρχου ότι στο μικρό αυτό διάστημα και με τις γνωστές κακές οικονομικές συνθήκες, δεν θα ήταν εύκολο να περιμένει κανείς μεγάλα επιτεύγματα.

Επίσης ,ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, ότι Απολογισμός του Δήμου Κηφισιάς είχε από πολλών ετών να γίνει και ότι ο ίδιος έκρινε απαραίτητο και επιβεβλημένο, ένας τέτοιος Απολογισμός να πραγματοποιείται πλέον κάθε χρόνο.

Με την ομιλία του ο κ. Δήμαρχος περιήλθε με σαφήνεια και στοιχεία όλες τις δραστηριότητες των διαφόρων Δ/σεων, Δράσεων και Τμημάτων του Δήμου, όπως π.χ. Οικονομία, Κοινωνική Πολιτική, Κοινωνική Μέριμνα, Παιδεία, Ελληνικό Πανεπιστήμιο, Δημόσιους χώρους, Καθαριότητα, Τεχνική Υπηρεσία, Παιδικές Χαρές, Πολιτισμό κ.λ.π.

Πρέπει να τονισθεί εδώ, ότι η ομιλία υπήρξε σαφής, τα αναφερθέντα στοιχεία έδωσαν ικανή δυνατότητα αντίληψης του έργου της Δημοτικής Αρχής και η διαδικασία του Απολογισμού ικανοποίησε το ακροατήριο με αποτέλεσμα και οι ερωτήσεις των παρευρισκομένων στη συνέχεια να είναι περιορισμένες μιας και δεν αφέθηκαν ουσιαστικά κενά στην πολύ κατατοπιστική παρουσίαση του Απολογισμού.

Νομίζουμε ότι η γενική εντύπωση την οποία άφησε στους παριστάμενους η ανάλυση του Απολογισμού του έργου της παρούσης Δημοτικής Αρχής, ήταν σαφώς θετική και ικανοποίησε ιδιαίτερα το ακροατήριο.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here