Απολογισμός του έργου του Δήμου Κηφισιάς 2011-2014 από τον Νίκο Χιωτάκη!

0
271

«Η δική μας διοίκηση απέδειξε και εξακολουθεί να αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι αποτελεσματική, έχει σχέδιο για την πόλη και το υλοποιεί με μεθοδικότητα. Το σχέδιο αυτό, δίνει προοπτική για το μέλλον του προαστίου μας και μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση»…..υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης παρουσιάζοντας το βράδυ της Τετάρτης 02/04/2014 μια σειρά από έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς από το 2011 έως το 2014.

Διαβάστε ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Χιωτάκη για την εκδήλωση απολογισμού του έργου του Δήμου πατώντας ΕΔΩ……

Παρακολουθώντας την βιντεοσκοπημένη εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, στις 7:00 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στο αμφιθέατρο του κέντρου ΓΑΙΑ, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη κ. Χιωτάκη θα έπρεπε πρώτα το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει σε ειδική δημόσια συνεδρίαση, με τουλάχιστον 22 μέλη παρόντα, σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν. 3463/2006, και να γίνει απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά την διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του Δήμου, κατά την διάρκεια της θητεία σας 2011-2014.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία καλούνται οι Δημότες και όλοι οι φορείς της πόλης. 

Με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου πέντε (5) μέρες πριν από τη συνεδρίαση βρίσκονται στη διάθεση των δημοτικών παρατάξεων το κείμενο του απολογισμού πεπραγμένων με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν.

Ο Δήμαρχος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώνει το ακροατήριο για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και στη συνέχεια τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις δια των εκπροσώπων τους με τη σειρά της εκλογικής τους δύναμης.

Επίσης, μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Σας υπενθυμίζω κ. Χιωτάκη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να συνεδριάζει κάθε χρόνο σε ειδική δημόσια συνεδρίαση για να γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά την διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Αντί της ανωτέρω διαδικασίας κ. Χιωτάκη, παρουσιάσατε τον απολογισμό του έργου σας ΜΟΝΟ μια φορά στο τέλος της θητείας σας, υπό μορφή «tailor made» κατά την διάρκεια μιας οργανωμένης εκδήλωσης / φιέστας!

ΜΗΠΩΣ κ. Χιωτάκη επειδή η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποφάσισε να συμπράξει μαζί σας στις επερχόμενες εκλογές, θεωρήσατε ως βέβαιον ότι ο απολογισμός του έργου σας θα περνούσε τις εν λόγω διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου…..αβρόχοις ποσί!! 

ΓΕΝΙΚΑ κατά την διάρκεια της παρουσίας σας κ. Χιωτάκη:

Mας είπατε πως βάζετε στην άκρη τα κόμματα και τα κομματικά χρίσματα! Ωστόσο την εκδήλωση σας άνοιξε ο κ. Κώστας Τασούλας από την ΝΔ.

Ο κ. Κώστας Τασούλας από την ΝΔ. ανοίγει την εκδήλωση.

Μας μιλήσατε επίσης για Νέα Διοίκηση και Νέο Δήμο όταν ο Δήμος τα τελευταία 12 χρόνια βρίσκεται στα χέρια των ίδιων ανθρώπων.

Μας είπατε ότι η πόλη μας είναι φωτισμένη όταν στις γειτονιές μας φοβόμαστε να περπατήσουμε μετά τις 8 το βράδυ.

Μας μιλήσατε για ομαλή συνένωση του Δήμου σύμφωνα με τον Καλλικράτη όταν οι πολίτες σε Νέα Ερυθραία και Εκάλη ζητούν δημοψηφίσματα.

Μας είπατε για το κοινωνικό φαρμακείο, το οποίο όμως δεν ξέρουμε αν πραγματικά λειτουργεί.

Μας είπατε για μεγάλα έργα που συντελούνται στο Δήμο μας ωστόσο εμείς δεν βλέπουμε τα εργοτάξια.

Μας μιλήσατε για δίκτυο κοινωνικής προστασίας το οποίο δεν νοιώσαμε τα 3,5 χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Μας είπατε πως δεν έχετε το περιθώριο να ρισκάρετε! Να ρισκάρετε τι κ. Χιωτάκη; Την επιλογή νέας Διοίκησης, όχι άπειρης αλλά έμπειρης…..στον στίβο της ζωής!

Δείτε ολόκληρη την βιντεοσκοπημένη εκδήλωση:

{videobox}mXzjOijPtM8{/videobox}

Υ.Γ. Θα επανέλθουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ σχετικά με (1) τεχνικό πρόγραμμα έργων 2011-2014 και (2) τα αποτελέσματα των Ισολογισμών 2011-2014 το συντομότερο δυνατόν. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here