Αποπροσανατολισμός Παραμύθι: Η βίλα του Αλέξη Τσίπρα και άλλες ιστορίες…

0
419

Υπάρχει ένα αμείλικτο ερώτημα στο οποίο η Κυβέρνηση, σκοπίμως, δεν απαντά:

Γιατί γίνονται τόσο λίγα τεστ μετά από έναν μήνα lockdown;

Μήπως για να μπερδεύεται ο κόσμος και να βγάζει συμπέρασμα μόνο από τον μειούμενο αριθμό των κρουσμάτων;

Μήπως για να ανοίξουν τα μαγαζιά μέσα σε μία ψευδή εικόνα ύφεσης της πανδημίας;

Το βέβαιο είναι ότι κρύβεται η πραγματική υγειονομική κατάσταση, όπως συσκοτίζονται και τα εκρηκτικά προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει στο ΕΣΥ αλλά η φωνή τους πνίγεται και χάνεται μέσα στον ανελέητο θόρυβο που παράγει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης για να πείσει ότι όλα βαίνουν όσο καλύτερα γίνεται.

Αλλά η προπαγάνδα θα ήταν αδύναμη μόνο με την παραπληροφόρηση, δηλαδή χωρίς αποπροσανατολισμό.

Έτσι, επινοήθηκε το παραμύθι της πολυτελούς βίλας του Τσίπρα που, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τα ΜΜΕ της επιρροής του, είναι ύποπτη. Μία βίλα πολιτικοοικονομικών οργίων με κρυμμένα μυστικά και βρώμικο χρήμα στα ντουλάπια της.

Τα ερωτήματα που θέτουν στον πρώην Πρωθυπουργό είναι αφόρητα λαϊκιστικά:

Αν έκανε ανακαίνιση και πόσο κόστισε, ποιο ακριβώς είναι το μίσθωμα, πού είναι το μισθωτήριο, αν νοικιάζει το ίδιο σπίτι με πέρυσι ή όχι. Θα ησύχαζαν μόνο αν αναρτούσε φωτογραφίες και βίντεο στο instagram, ακόμη καλύτερα με τον ίδιο να λιάζεται σε μια ξαπλώστρα πίνοντας κοκτέιλ, μαζί με το Ε9.

Είναι κανιβαλισμός, είναι απανθρωπιά, είναι και φρικτή υποκρισία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει στο πόθεν έσχες του 32 ακίνητα, ανάμεσά τους τρεις υπέροχες μονοκατοικίες: μία 196 τετραγωνικών στη Γλυφάδα, μία 169 τετραγωνικών επίσης στη Γλυφάδα και μία 733 τετραγωνικών στα Χανιά.

Η σύζυγός του δηλώνει μονοκατοικία 520 τ.μ στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαμέρισμα 240 τ.μ στην Αθήνα, μονοκατοικία 415 τ.μ στις Κυκλάδες. Οι οικίες σε Γλυφάδα, Χανιά και Κυκλάδες διαθέτουν από μια πισίνα – για τη δροσιά.

Υπάρχουν και ενδιαφέρουσες συμπτώσεις:

Στην Τήνο το διπλανό οικόπεδο ανήκει στον Μ. Χριστοφοράκο της Siemens, ενώ το περίφημο σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι που είχε αγοραστεί μέσω off shore, εξαφανίστηκε με δωρεά μετά την κατακραυγή.

Πλούσιοι άνθρωποι που χαίρονται την κληρονομιά και τα λεφτά τους. Το ηθικό ζήτημα είναι η προσπάθεια σπίλωσης του πολιτικού αντιπάλου με fake news που θίγουν την αξιοπρέπειά του.

Είναι ακραία πολιτική φτήνια, είναι και ακραία ανθρώπινη σκληρότητα – ότι από τα δύο είναι χειρότερο.

Πηγή tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here