Απορρίφθηκε η πρόταση Αποπομπής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη-Τον στηρίζουν μέχρι Τέλους: 156 «ΟΧΙ»!

0
205

Οι περισσότεροι από αυτούς τους βουλευτές δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή…

Με 156 «όχι» και 143 «ναι» καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το αποτέλεσμα ήταν απολύτως αναμενόμενο, άλλωστε όλα τα μέλη της ΚΟ της ΝΔ συνδέονται μεταξύ τους και εξαρτάται η οικονομική τους επιβίωση ή και ο πλουτισμός τους όπως είδαμε με τα σκάνδαλα Μαραβέγια, Πάτση κ.λ.π. από την επιβίωση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ζήτημα αν θα είναι το ένα τρίτο στην επόμενη Βουλή από αυτούς τους 156 βουλευτές καθώς εκτός από το γεγονός ότι δεν προβλέπεται η ΝΔ ιδανικά να εκλέξει πάνω από 100 βουλευτές, ένας μεγάλος αριθμός αφορά νέο-εκλεγέντες του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

Συνολικά ψήφισαν 299 Βουλευτές.

Η συζήτηση επί της δυσπιστίας διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας.

Εκτός από τους Αρχηγούς των κομμάτων και τον Πρωθυπουργό, μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην Πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην Πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.

Υ.Γ. Στη δημοσιότητα η επιστολή που είχε απευθύνει ο Α. Τσίπρας στον Χ. Ράμμο με τα έξι υπό παρακολούθηση ονόματα.

Ο Χ. Ράμμος, επιβεβαίωσε πως Χατζηδάκης, Φλώρος, Λαλούσης, Διακόπουλος, Λάγιος και Αλεξόπουλος βρίσκονταν υπό παρακολούθηση…..

Οι ίδιες πηγές δημοσιεύουν και την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην οποία απάντησε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας, όπως αναφέρουν, «Πως και τα έξι πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας», δηλαδή «Υπουργός και πέντε Ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών ως ο επικεφαλής, ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του Παρακράτους που εγκατέστησε στο Μέγαρο Μαξίμου»...σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, τονίζοντας πως: «Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις μέρες και εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς».

«Και φυσικά δεν απάντησε στα αμείλικτα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας για τη σκοπιμότητα των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Λάγιου και Αλεξόπουλου για τη ροή του χρήματος από τα 15 δις Εξοπλιστικά»…σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όσον αφορά τους Bουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν την πρόταση μομφής, αναφέρουν πως «άλλοι για την καρέκλα τους και άλλοι γιατί εκβιάζονται από το παρακράτος Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών, σήμερα μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους».

«Το χειρότερο ωστόσο για τον Αρχηγό της παρακρατικής συμμορίας, είναι ότι σήμερα όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο ”σκάνδαλο υποκλοπών”, αλλά μάλλον ανοίγει ένα ακόμα μεγαλύτερο. Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους»…προσθέτουν.

«Όσο για την αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων (Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου) δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου, επισυνάπτουμε το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ»…αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here