Από την 1η Αυγούστου 2014 σε λειτουργία το υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Πλατάνου;

0
210

Μια πολύκροτη υπόθεση, που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, 5 χρόνια και 2 μήνες για την ακρίβεια, μετά την 1η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου……τον Φεβρουάριο του 2009, που όλο στα χαρτιά έμενε, και που τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και όχι μόνο δεν άφηναν να υλοποιηθεί, πήρε τελικά σάρκα και οστά στην Κηφισιά την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011 !!

Πρόκειται για το υπόγειο πάρκινγκ, το οποίο θα αναβαθμίσει τόσο την ποιότητα των κατοίκων, όσο το ιστορικό αλλά και το εμπορικό κέντρο της πόλης που πλήττεται ανηλεώς το τελευταίο διάστημα από την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Η έναρξη των εργασιών στο υπαίθριο Δημοτικό Πάρκινγκ του Δήμου στην Πλατεία Πλατάνου ξεκινούν την Παρασκευή 01/07/2011 και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αυτό είχε ως φυσικό επακόλουθο τη διακοπή λειτουργίας του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης.

Ο Δήμος Κηφισιάς μετά την απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Ρήγα, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ότι εγκρίθηκε η υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο της επιχείρησης «Σταθμός Αυτοκινήτων Πλατείας Πλατάνου Κηφισιάς Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης» και με διακριτικό τίτλο «ΑΛΣΟΣ PARKING A.E.» έπρεπε άμεσα να παραδώσει το χώρο στον εργολάβο για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του έργου.

Ο χώρος στάθμευσης κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Κηφισιάς και θα ανακουφίσει σημαντικά τη λειτουργία του ιστορικού κέντρου της πόλης. Το έργο αποτελείται από πέντε υπόγεια επίπεδα συνολικής χωρητικότητας 620 θέσεων και προβλέπεται να κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές ενώ θα είναι απόλυτα προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ.

Επίσης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην υπέργεια επιφάνεια στην οποία έχει προβλεφθεί η κατασκευή πάρκου με υψηλότατο ποσοστό έκτασης πρασίνου.

Την πορεία των εργασιών στον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων της Πλατείας Πλατάνου παρουσίασε στις 06/05/2014 στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Εμμανουήλ Βράιλας.

Οι εργασίες ολοκληρώνονται και ο Υπόγειος Σταθμός Αυτοκινήτων χωρητικότητας 620 αυτοκινήτων θα παραδοθεί στους πολίτες της Κηφισιάς την 1η Αυγούστου 2014.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης αμέσως μετά δήλωσε:

«Το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς πλέον θα έχει άνετο χώρο στάθμευσης για τους επισκέπτες και τους κατοίκους γιατί θα λειτουργήσει ένα σύγχρονο υπόγειο πάρκινγκ μέσα στο κέντρο. Αυτό το έργο ανάπτυξης θα κρατήσει την πόλη μας ζωντανή και ειδικά στο εμπορικό κομμάτι. Είναι ο μοχλός ανάπτυξης της πόλης μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο.

Το πάρκινγκ αυτό θα προσφέρει στους πολίτες κι ένα καινούργιο πάρκο το οποίο είναι η προέκταση του άλσους Κηφισιάς, «Δημήτρης Ζωμόπουλος». Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος που καταφέραμε και ολοκληρώσαμε αυτό το έργο. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλλαν όλα αυτά τα χρόνια να φτάσουμε ως εδώ».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς υπογράμμισε ακόμη ότι έχει ζητήσει από την εταιρεία «Αττικό Μετρό», με την επέκταση της Γραμμής του Μετρό στη Νέα Ερυθραία και το Καστρί, να δημιουργηθεί υπόγεια διάβαση που θα συνδέει το Σταθμό του ΗΣΑΠ με το πάρκινγκ και την Πλατεία Πλατάνου…….

Για περισσότερα από την παρουσίαση των «μελλοντικών έργων» του Προγράμματος του στις 08/05/2014 στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης…..πατήστε ΕΔΩ…..

Από την πλευρά της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο κ. Εμμανουήλ Βράιλας ανέφερε ότι ο υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων, «Πλάτανος» είναι το πιο σύγχρονο πάρκινγκ στην Ελλάδα και πως στόχος της εταιρείας είναι η τιμή του να είναι ελκυστική για τους οδηγούς που θα το χρησιμοποιούν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

ΓΙΑΤΙ κ. Χιωτάκη από το συμφωνητικό του υπόγειου πάρκινγκ, της πλατείας Πλατάνου, που ύστερα από κωλυσιεργίες 20 ετών κατάφερε η Δημοτική Αρχή να το τελειώσει, «αφαιρέθηκε» η αρχική ρήτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων μέσα στο ιστορικό κέντρο;;

ΠΩΣ είναι δυνατόν κ. Χιωτάκη στο Πρόγραμμα των «μεγάλων» έργων της Παράταξης σας, να κάνετε ιδιαίτερη αναφορά στην υπόγεια επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής του Ηλεκτρικού-Μετρό από τον τερματικό σταθμό Κηφισιάς στην Νέα Ερυθραία και μάλιστα με την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού στο Καστρί;;

ΔΕΝ νομίζετε κ. Χιωτάκη ότι οι εν λόγω μακροπρόθεσμοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης «Σίγουρα Βήματα» για την επόμενη περίοδο 2014-2019;;

ΣΥΜΦΩΝΑ μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μας, αξιωματούχος του Αττικό Μετρό είπε πρόσφατα επί λέξη ότι: «δεν υπάρχει ούτε φράγκο για τα μεγάλα έργα που σχεδιάστηκαν»!!

Τα συμπεράσματα δικά σας……

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here