ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΝΡΤΟΠΗΣ: Ανακτήθηκαν τα $2,5εκ που είχε δώσει η Μπακογιάννη για να σωθεί το «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής»!!

0
154

Εκεί είχε χώσει $2.5 εκατομμύρια το ΥΠΕΞ επί υπουργίας Ντόρας για «υλοποίηση προγραμμάτων».

Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην αποκάλυψη ότι εντοπίστηκαν και ανακτήθηκαν 2,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία είχαν χορηγηθεί επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη στο «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής».

Τα χρήματα αυτά είχαν χορηγηθεί το 2008 από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) στο «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής», στο όνομα της υλοποίησης προγραμμάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Τα 2,5 εκατ. δολάρια είχαν εξαφανιστεί έως ότου, μετά από έρευνα με επικεφαλής τον πρέσβη Ν. Βαμβουνάκη, εντοπίστηκαν, διεκδικήθηκαν και ανακτήθηκαν από την Ελλάδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι «τα χρήματα κατατέθηκαν στις 24 Μαρτίου στην Τράπεζα της Ελλάδος», όπως αποδεικνύουν σχετικά παραστατικά που είναι αναρτημένα δημοσίως στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «τα προγράμματα αυτά δεν υλοποιήθηκαν, καθώς η ελληνική πλευρά δεν είχε μεριμνήσει για τη σύνταξη και υπογραφή του απαιτούμενου Μνημονίου Κατανόησης, στο οποίο θα προβλέπονταν υποχρεώσεις και μηχανισμοί για την παρακολούθηση και τον έλεγχο εφαρμογής της Συμφωνίας».

Η συνέπεια των «παραλείψεων» ήταν να βρεθεί το εν λόγω ποσό, χωρίς να μας είναι γνωστό με τίνος την απόφαση, ως επένδυση σε έντοκο ομόλογο δημοσίου, χώρας της Λατινικής Αμερικής, με μηνιαία απόδοση 5%» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη εντοπίσει και ζητήσει την επιστροφή άλλων 10 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν δοθεί (κατά την περίοδο 2008-2009) χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις σε διάφορους οργανισμούς και φορείς του εξωτερικού. Τα ποσά αυτά παραμένουν έως σήμερα αναξιοποίητα.

Τέλος, το ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν διαπιστούμενες ευθύνες.

Υ.Γ. Ορίστε που είχαν παρκάρει και τοκίζονταν τα 2,5 εκατ. δολάρια που χάρισε η Ντόρα – Που αλλού ψάχνουν για πάνω από 10 εκατ. Δολάρια.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here