ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Αθήνας προς Άγκυρα: Ή θα σεβαστείτε τον εναέριο χώρο ή θα σας αναχαιτίσουμε!

0
332

Αυστηρή προειδοποίηση από την Αθήνα προς την Άγκυρα πως αν δεν σεβαστεί το εύρος του εθνικού εναερίου χώρου της στα νησιά δίπλα στις περιοχές που δεσμεύτηκαν για ασκήσεις χωρίς πυρά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, θα αναχαιτιστούν τα αεροσκάφη της.

Όπως δημοσίευσε το πρωί της Τετάρτης το Πενταπόσταγμα, η Αθήνα εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ Α2252/21 για τις σχετικές ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε δύο περιοχές που δεσμεύτηκαν μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.

Οι δύο αυτές περιοχές που είναι ανάμεσα στα δύο ελληνικά νησιά, θα είναι δεσμευμένη από τις 28 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου για την βόρεια, ενώ η νότια από τις 26 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου.

Όλες αυτές οι περιοχές έχουν δεσμευτεί από την Ελλάδα για λογαριασμό των Τούρκων με την προϋπόθεση να μην παραβιαστεί ο εναέριος χώρος των 10 ναυτικών μιλίων.

Η Τουρκία δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο για μια ακόμα φορά αμφισβήτησε το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου λέγοντας πως τα μαχητικά της και γενικά τα ιπτάμενα μέσα της θα φτάσουν μέχρι και τα 6 ναυτικά μίλια και επιπρόσθετα δεν θα καταθέσουν σχέδια πτήσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πτήσεων.

Η Αθήνα μπροστά σε αυτή την κατάσταση εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης νέα ΝΟΤΑΜ και συγκεκριμένα την Α2290/21 στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Ελληνική ΝΟΤΑΜ Α2252/21 στοχεύει στην προαγωγή της ασφάλειας, την κανονικότητα και αποτελεσματικότητα της εναέριας ναυτιλίας καθώς και την (εδώ είναι το δυνατό) αποφυγή αναχαίτησης των ασκούμενων αεροσκαφών για λόγους ταυτοποίησης…

Με λίγα λόγια η Αθήνα επισημαίνει στην Άγκυρα ότι ή θα συμμορφωθεί ή τα αεροπλάνα της θα αναχαιτιστούν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here