Αυτή την Παρασκευή 17/2 η Kifisia Press σας πάει θέατρο στο ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ για να δείτε το έργο η «Αστροφεγγιά» του γνωστού σκηνοθέτη Πέτρου Ζούλια.

0
413

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της νεοελληνικής πεζογραφίας, ένα «πορτρέτο» της ελληνικής κοινωνίας του μεσοπολέμου που αναδεικνύει τις συγκρούσεις, τα «συστημικά» προβλήματα, τις αδυναμίες αλλά και τα ιδεολογικά αδιέξοδα των γενιών που ανδρώθηκαν το διάστημα ανάμεσα στους Βαλκανικούς Πολέμους και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Έργο του σημαντικού συγγραφέα και εκπαιδευτικού Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, η «Αστροφεγγιά» και οι ήρωες της, με πρώτον και καλύτερο τον Άγγελο, μπήκαν στα σπίτια εκατομμυρίων Ελλήνων στις αρχές της δεκαετίας του ’80 όταν έγινε τηλεοπτική σειρά από την κρατική τηλεόραση.

Την «Αστροφεγγιά» διασκεύασε για το θέατρο ο γνωστός σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας («Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου») στο – υπέροχο – Θέατρο Χώρα στην Κυψέλη, για ένα θίασο γνωστών ηθοποιών, οι οποίοι ενσαρκώνουν τους νεαρούς ήρωες του συγγραφέα που καλούνται ναδιαβούν το κατώφλι της ενηλικίωσης κάτω από αντίξοές συνθήκες.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Απόδοση, Διασκευή και Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Άση Δημητρολοπούλου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Μιχάλης Τρανουδάκης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Προβολή-Επικοινωνία: BrainCo S.A.
Παραγωγή: Purple Group

Παίζουν: (με αλφαβητική σειρά): Αλμπάνης Αντίνοος, Παπαζήσης Ιωάννης, Πατέλης Μάκης, Ροζάκη Μαριλένα, Ρουμελιώτη Ευδοκία, Σβήγγος Σταύρος, Σκαφιδά Γιούλικα, Τζωρτζάκης Χάρης, Χαρίσης Βασίλης

Στο ρόλο της μητέρας η Ρένια Λουιζίδου.

Συμμετέχει ο Δάνης Κατρανίδης.

Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη, τηλ. 210 8673945.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή, 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, 21:00, από 12 Νοεμβρίου. 

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20 ευρώ, μειωμένο 13 ευρώ, τις Πέμπτες 15 ευρώ. 

Προπώληση εισιτηρίων: Ticketservices.gr, Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου), τηλ. 210 7234567.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here