ΑΥΤΟΨΙΑ Στέλιου Πέτσα και Γιώργου Θωμάκου στα δάση Καστρίτσας και Φασίδερι.

0
416

Μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας πραγματοποίησε αυτοψία στα δάση «Καστρίτσας» και «Φασίδερι», τα οποία πρόσφατα κηρύχθηκαν σε κατάσταση «Ειδικής Κινητοποίησης».

Το Υπουργό συνόδευσαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, οι αντιδήμαρχοι Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Νικήτας Κόκκαλης και Μάνος Μαρκεσίνης αντίστοιχα και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Πέτρος Παππάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση τον ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών που είναι σε εξέλιξη για τρίτη εβδομάδα στα δάση της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Όπως σημειώνει η Διοίκηση στην ανακοίνωσή της, ο Δήμος Κηφισιάς κινήθηκε άμεσα, ακολουθώντας τη νέα διαδικασία (μετά την κήρυξη της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης) και ανέθεσε σε ειδικό εργολάβο τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων.

200 τόνους καύσιμης ύλης έχουν συλλέξει τα  φορτηγά

Μάλιστα μέχρι την Τρίτη 1η Ιουνίου είχαν συλλεχθεί 105 τετραξονικά φορτηγά με περισσοτέρους από 200 τόνους δασικής καύσιμης ύλης.

Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει δια ζώσης τους εντατικούς και συνεχείς καθαρισμούς που πραγματοποιούνται στα δάση του Δήμου προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Ενημερώθηκε επίσης πως στο βαθύ δάσος τόσο του Φασίδερι όσο και της Καστρίτσας υπάρχουν σημεία όπου δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση τα μηχανήματα και απαιτούνται καθαριστές δάσους-υλοτόμοι οι οποίοι σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου, θα καθαρίσουν και θα προστατεύσουν τα δάση.

«Εάν με τη βοήθεια και την επιχορήγηση του κράτους το εγχείρημα αυτό υλοποιηθεί τα δάση θα είναι προστατευμένα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό» σημειώνει ο Δήμος.

Σύμφωνα με τον Δήμο Κηφισιάς, η Πολιτική Προστασία, μετά το καταστροφικό πέρασμα της «Μήδειας» προχώρησε σε καθαρισμό και αποψίλωση του δασικού οδικού δικτύου. Ο Δήμος επίσης έχει ζητήσει νέες υδατοδεξαμενές για τα δάση.

Ο Δήμος μέσα στην ημέρα θα αποστείλει Τεχνική Έκθεση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Παράλληλα, την Τετάρτη 2α Ιουνίου ο Δήμος Κηφισιάς αναμένεται να στείλει  την Τεχνική Έκθεση του στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εμπεριέχει την πορεία των εργασιών αλλά και τις αναγκαίες ενισχύσεις για τον καθαρισμό των δασών.

Η συγκεκριμένη έκθεση ζητήθηκε στην ευρεία, έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου με τη συμμετοχή και του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.

Συνεχίζεται η αποκομιδή κηπαίων από τον αστικό ιστό

Την ίδια στιγμή και ενώ συνεχίζονται τα έντονα παράπονα των δημοτών για τους όγκους κηπαίων στους δρόμους της πόλης, ο Δήμος Κηφισιάς ανεβάζει…στροφές και πραγματοποιεί αποκομιδές κηπαίας ύλης και από το αστικό ιστό.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς και ιδιώτες συλλέγουν καθημερινά 120 με 220 τόνους κλαδιών από τους δρόμους της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Ο Δήμος Κηφισιάς για ακόμα μία φορά ζήτησε από τους πολίτες πριν αποθέσουν κλαδιά και πράσινα απορρίμματα στους δρόμους να καλούν στα τηλέφωνα 213 2007272 και 210 6200145 προκειμένου να προ-συνεννοηθούν με την αρμόδια υπηρεσία. «Με αυτό τον τρόπο οι προσπάθειες θα αποδώσουν και θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα» σημειώνει η Δημοτική Αρχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here