Αυτός είναι ο «μοντέρνος» Τούρκος αξιωματικός που αυτομόλησε στην Κύπρο.

0
212

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας υπό το πρίσμα του σχεδόν απόλυτα ελεγχόμενου τουρκικού Τύπου από τους Ερντογανικούς μηχανισμούς, για τον «μοντέρνο» Τούρκο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος αυτομόλησε στα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως γνωστόν ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός μετά το τελευταίο πογκρόμ με 117 συλλήψεις στην Σμύρνη, αποφάσισε να αυτομολήσει μαζί με την σύζυγό του, ζητώντας πολιτικό άσυλο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο τουρκικός Τύπος πλέον διαπομπεύει πλήρως τον επίορκο αξιωματικό, βγάζοντας διάφορα στοιχεία της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής του στην φόρα.

Αφού γίνεται αναφορά στο ότι έπλευσε μέχρι την Λάρνακα μαζί με την σύζυγό του από το Καζακστάν, ενώ είχε δώσει ως περιοχή κατάπλου του περιοχή στα κατεχόμενα, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ως πολυτελές το γιοτ του, το οποίο είναι ένα ιστιοφόρο ουσιαστικά, δίνοντας και το όνομά του στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με τουρκικά ΜΜΕ ο Kadir Karaman αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία το 2007, με τις εφημερίδες να επικαλούνται μαρτυρίες συμμαθητών του στην Σχολή πως ήταν γνωστός για τη «μοντέρνα ζωή του».

Διετέλεσε διοικητής του σκάφους LCT 151, ενώ απολάμβανε πολύ την ιστιοπλοΐα, και είχε παραμείνει στην ναυτική βάση της Φώκαιας (Foca) μέχρι πριν 2 χρόνια.

Οι μαρτυρίες φιλικών προσώπων του αυτόμολου αξιωματικού

Σύμφωνα με τις αναφορές των φίλων του, ο Kadir ήταν ένα με το νερό και είναι καλός στο καμουφλάζ, «έκρυψε τον εαυτό του καλά», λένε φίλοι του σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, το όνομά του Kadir περιλαμβανόταν σε λίστα υπόπτων για διασύνδεση με το κίνημα FETO εδώ και καιρό, ενώ οι καταγγελίες αφορούσαν ισχυρισμούς, ότι ο εν λόγω μετέφερε μυστικά τηλεφωνήματα σε άλλους πλοίαρχους.

Κατέφθασε στην Λάρνακα με το πολυτελές γιοτ που διατηρεί μαζί με την γυναίκα του από το Καζακστάν, το οποίο φέρει την ονομασία «Sancez» και είναι μήκους 10.5 μέτρων. (Πρόκειται για ιστιοφόρο).

Αναφέρεται ότι ο Kadir, δεν χρησιμοποίησε το σύστημα πλοήγησης, το ραντάρ του, ενώ μη φέροντας σημαία αντ' αυτού ανάρτησε το πουλόβερ του!

Ανακρινόμενος από τις ελληνοκυπριακές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει η εφημερίδα Hürriyet, ο Kadir είπε ότι όταν κατέφθασε στη Λάρνακα, ανέφερε ότι «οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του».

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι ο αξιωματικός «κατέβασε» όλες του τις φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προτού έρθει στη Λάρνακα, ο Τούρκος αξιωματικός ταξίδεψε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 

Σημειώνεται ότι ο αξιωματικός έχει στενές σχέσεις με φοιτητές και ακαδημαϊκούς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου είχε βρεθεί για εκπαίδευση.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here