Αχάριστοι-Κράζουν τον Πρωθυπουργό στο διαδίκτυο ενώ έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στο διάγγελμα για το ρεύμα.

0
273

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χαρακτηριστική ατάκα, «με απόφασή μου, λοιπόν…» (σ.σ. one man show), ανακοίνωσε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τις εξωφρενικά ληστρικές τιμές στην ενέργεια, για τις οποίες έριξε ξανά όλες τις ευθύνες στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Tweets with replies by pro-news (@pronews9) / Twitter

Ουδεμία ανάληψη ευθυνών, αλλά ξεκάθαρη αποποίησή τους, με το μπαλάκι να πηγαίνει στην Ευρωπαϊκή εξέδρα («ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στη ρίζα του μόνο με ενιαία Ευρωπαϊκή απάντηση») και τον ίδιο να εμφανίζεται ως «Μωυσής» («αλλά δεν πρόκειται να περιμένω μέχρι το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο να αλλάξει πορεία») λέγοντας πως η Ελλάδα δεν θα περιμένει την Ευρώπη, «γιατί πρώτος εγώ αισθάνομαι…».

Και κάπου εκεί, ανάμεσα στην αυτό-αποθέωση και την αλαζονεία («για να καταλήξω σε αυτές τις τέσσερις παρεμβάσεις χρειάστηκε χρόνος και μελέτη»), άρχισαν τα «χτυπήματα» προς τους καταναλωτές.

«Βοηθήσαμε πολύ τα ευάλωτα νοικοκυριά, που είχαν χαμηλές καταναλώσεις. Αλλά είναι αλήθεια πως όσοι χρησιμοποίησαν λίγο περισσότερο ρεύμα – γιατί έπρεπε, για παράδειγμα, να θερμανθούν με κλιματιστικό ή έχουν μία μικρή δεύτερη κατοικία – βλέπουν υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς τους», είπε, με σαφές ύφος μομφής (τακτική της «σκληρής αγάπης» μάλλον) προς όσους τόλμησαν να ανάψουν το κλιματιστικό και όσους – που ακούστηκε – έχουν κάποιο εξοχικό.

Για τις φράσεις «Αναστέλλεται έτσι, ουσιαστικά, η ρήτρα αναπροσαρμογής. Και «κόβονται μαχαίρι» τα υπέρ-έσοδα των Εταιρειών Ενέργειας», τι να πρώτο-σχολιάσει κανείς.

Το προεκλογικό «αναστέλλεται» αντί του καταργείται που θα έπρεπε να πει, ή το ότι τελικά υπάρχουν υπέρ-έσοδα των Εταιρειών Ενέργειας, όταν ο ίδιος φωνασκούσε πως δεν ξέρει, δεν είδε, αν δεν γίνει πρώτα έρευνα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here