Αχτσιόγλου-Ο κ. Μητσοτάκης κούρεψε τα αναδρομικά των συνταξιούχων κατά 60%.

0
239

Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στη Βουλή, την Τετάρτη 29/07/20, και ανακοίνωσε, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ότι «κουρεύει» τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά 60% περίπου, αναφέρει σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει αναδρομικά 1,4 δισ., ενώ το σύνολο των αναδρομικών που οφείλονται στους συνταξιούχους είναι 3,9 δις.

Είπε ότι θα καταβάλει αναδρομικά μόνο για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις, ενώ το ΣτΕ έχει κρίνει ξεκάθαρα ότι οι αντισυνταγματικές περικοπές που έκανε ο κ. Βρούτσης αφορούν τόσο τις επικουρικές συντάξεις όσο και τα δώρα.

Μάλιστα, ο κ. Πρωθυπουργός δεν δίστασε να πει στην εθνική αντιπροσωπεία ότι τάχα η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορούσε τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή, αντισυνταγματική ενέργεια της Κυβέρνησης και για μια κατάφωρα άδικη ενέργεια εις βάρος των δικαιωμάτων των συνταξιούχων, καταλήγει η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υ.Γ. Αναδρομικά: Κούρεμα 2,5 δις ευρώ, πληρώνονται μόνο για κύριες συντάξεις.

Εξαπάτηση των συνταξιούχων με τα αναδρομικά που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης. Αντί για 3.9 δις η κυβέρνηση θα δώσει μόνο 1.4 δις και θα καμαρώνει κιόλας.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα πως η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και μέσα στο 2020 τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Ωστόσο τα ποσά αφορούν μόνο τις κύριες συντάξεις. Μένουν εκτός δώρα και επικουρικές.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code